Opet pretres kuće Velje Nevolje u Ritopeku: Ovo je razlog zašto su specijalci upali unutra! Forenzičari proveravaju i bunar!

22.04.2021

16:23 >> 18:47

0

Autor: J.B.O.

Došlo se do novih materijalnih tragova i saznanja na osnovu podataka iz kriptovanih telefona, ali i svedočenja pripadnika grupe

Opet pretres kuće Velje Nevolje u Ritopeku: Ovo je razlog zašto su specijalci upali unutra! Forenzičari proveravaju i bunar!
Copyright foto: 24sedam.rs

Kako se nezvanično saznaje, policija je danas ponovo započela prikupljanje novih dokaza u vikendici Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Ritopeku.

Došlo se do novih materijalnih tragova i saznanja na osnovu podataka iz kriptovanih telefona, ali i svedočenja pripadnika grupe koji su odlučili da sarađuju sa Tužilaštvom i policijom.

U ovom trenutku, navodno postoji sumnja da su još dvojica nestalih muškaraca završila u ovoj kući smrti, gde su ubijeni.

Forenzičari u dvorištu vikendice dodatno istražuju bunar kako bi pronašli nove dokaze.

Kuća strave u naselju Ritopek u okolini Beograda, u koju su članovi ekipe Nevolja i Miljković, kako se sumnja, dovodili namamljene žrtve, a potom ih brutalno ubijali, krije tajnu likvidacije najmanje četiri muškarca. Kako smo ranije saznali, istražitelji sumnjaju da ih je na ovom mestu ipak ubijeno daleko više, a brojni DNK tragovi koji su otkriveni po celoj kući poslati su na veštačenje kako bi se utvrdilo ko je još sve sa spiska 12 misteriozno nestalih osoba bio u tom objektu.

Policija je ranije upala u kuću u Ritopeku na adresi Livadice i zatekla sefove, najsavremeniji video-nadzor koji koristi i policija i koji prepoznaje čak i lica, ali je pravi šok usledio kada su u kući od skoro 300 kvadrata otkrili tragove krvi u gotovo svim njenim prostorijama.

– Kuća nije bila opremljena sa mnogo nameštaja, unutrašnjost je bila poluprazna. Njen vlasnik je Vlado Draganić, član grupe, koji je ovu kuću ustupio kriminalnoj grupi za brutalna ubistva. U njoj su odmah pronađeni panciri, palice, noževi, elektrošoker, hirurške rukavice, velike plastične kese, ali i delovi garderobe – otkrio je ranije sagovornik.

Tragovi krvi, pronađeni su gotovo na svim podovima i zidovima, a najviše ih je bilo u kupatilu. Upravo zbog toga sumnja se da su u drugim prostorijama mučili žrtve, a da su ih potom u kupatilu sekli na komade da bi se lakše oslobodili tela, koja do danas nisu pronađena.

U dvorištu je pronađeno i zgarište, a u unutrašnjosti kuće tragovi jakog hemijskog sredstva, koje je najverovatnije korišćeno za uklanjanje tragova.

Pročitajte još:

– U dvorištu su, sumnjamo, palili stvari i ono što je moglo da izgori, a moglo je da bude trag do žrtve. Da je tu gorela garderoba, zaključuje se na osnovu toga što su pronađeni brojni metalni dugmići različitih brendova, koje vatra nije mogla da uništi, ali i delovi nagorele rukavice i odeće – rekao je ranije izvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike