Tajni svedok otkucao vođe "kavačkog klana"?!

23.04.2021

05:35 >> 08:18

0

Sa Slobodanom Kašćelanom su uhapšeni Vladimir Vučković, Miloš Radonjić i Krsto Maroš, dok policija traga za Radojem Zvicerom, Radojem Živkovićem, Mila

Tajni svedok otkucao vođe "kavačkog klana"?!
Copyright Printscreen/MUP

Akcija hapšenja pripadnika crnogorsko kriminalnog “kavačkog klana“ usledila je nakon što su istražni organi obezbedili svedoka, saznaje podgorički “Dan”.

Na osnovu iskaza tog svedoka, čije se ime drži u tajnosti, usledila su hapšenja i krivične prijave protiv Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji su u policijskim evidencijama označeni kao vođe “kavačkog klana“, čiji članovi su većinom uhapšeni 20. aprila, prenosi portal CdM.

Sa Kašćelanom su uhapšeni Vladimir Vučković, Miloš Radonjić i Krsto Maroš, dok policija traga za Radojem Zvicerom, Radojem Živkovićem, Milanom Vujotićem i Milanom i Draganom Kneževićem.

Inače, hapšenje vođe kotorskog „kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana, kao i organizovanje opsežne potrage za Radojem Zvicerom, lančana je reakcija na potrese u crnogorskoj tajnoj policiji iz koje su sklonjeni dojučerašnji nedodirljivi agenti, u dobroj meri „zaslužni“ za krvavi rat dveju kriminalnih grupa sa primorja.

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i ekipa oko njega uhapšeni su zbog sumnje da su povezani sa nestankom Podgoričanina u julu 2020. godine, saopšteno je “Vijestima” nezvanično iz Specijalnog državnog tužilaštva koje rukovodi istragom.

Istražitelji sumnjaju da je u pitanju ubistvo, uprkos tome što nije pronađeno telo Podgoričanina koji je prethodnih godina živio na primorju, a bio je blizak grupi okupljenoj oko škaljarskog kriminalnog klana.

Rečeno je i da policajci u istom predmetu tragaju za Radojem Zvicerom, Radojem Živkovićem zvanim Žuti i još nekim visokopozicioniranim članovima te organizovane kriminalne grupe.

KO JE SLOBODAN KAŠĆELAN?

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa “kavačkog klana”. Osim njega, šefom tog klana policija označava Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije hapšen u većim policijskim akcijama.

Kašćelan, koji je se nalazi se na čelu “kavačkog klana”, koji je, pored suparničkog “škaljarskog klana”, jedan od najmonstruoznijih klanova, široj javnosti postao je poznat nakon neuspelog atentata na njega i njegovog telohranitelja Vladana Vučkovića iz Herceg Novog 2016. godine u Novom Sadu. Za Kašćelanom je 2016. godine raspisana poternica.

Naime, muškarac na motoru ispalio je rafal metaka na “audi A6” u kojem su se nalazili Kašćelan i njegov telohranitelj.

U rafalnoj paljbi, u kojoj je ispaljeno više od 15 metaka, jedan je Kašćelana pogodio u stomak, dok je gotovo nepovređen prošao njegov telohranitelj.

Pročitajte još

Nakon pokušaja atentata, Kašćelan je obećao da će sve “škaljarce” zbrisati s lica zemlje, do poslednjeg.

I u januaru ove godine Kašćelan je trebalo da bude likvidiran dok je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Prema informacijama iz istrage, Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu. Tog dana bilo je zakazano suđenje u podgoričkom Višem sudu, gde je Kašćelan trebalo da odgovara za pranje novca, ali je ono odloženo.

Akcijom policije pronađena je eksplozivna naprava velike razorne moći – ukupne težine 5,8 kilograma, od čega je u njoj bilo smešteno 3,2 kg plastičnog eksploziva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike