Igor Srbin proglašen krivim za trostruko ubistvo! Monstrum presudu slušao u kavezu! (VIDEO)

23.04.2021

06:36 >> 08:49

0

Tužilaštvo traži kaznu doživotnog zatvora, a sud će je izreći sledeće nedelje

Igor Srbin proglašen krivim za trostruko ubistvo! Monstrum presudu slušao u kavezu! (VIDEO)
Copyright Printcreen/Youtube/LaComarcaTeVe

Norbert Feher, poznat i pod pseudonimima Igor Vaclavić, Igor Rus ili Igor Srbin, poreklom iz Srbije, proglašen je krivim u Španiji za trostruko ubistvo. On je u Španiji ubio dvojicu policajaca i jednog civila, a u Italiji ga sumnjiče za dva ubistva tokom pljački.

Sud u španskom gradu Teruelu proglasio je Fehera krivim za trostruko ubistvo počinjeno 2017. godine u pokrajini Aragon, objavio je AFP.

Tužilaštvo traži kaznu doživotnog zatvora, a sud će je izreći sledeće nedelje.

Feher je u januaru prošle godine u Španiji osuđen na 21 godinu zatvora zbog pokušaja dvostrukog ubistva neposredno pred njegovo hapšenje u toj zemlji 2017. godine.

Pročitajte još

Feher, koji je imao niz lažnih identiteta, predstavljajući se kao bivši vojni specijalac ili špijun, smatra se izuzetno opasnim, pošto je i u zatvoru napao dva čuvara oštrim predmetom, a tokom suđenja bio je u specijalnom staklenom kavezu, boksu od neprobojnog pleksiglasa.

Igor Rus, Igor Vaclavić, Igor Srbin, samo su tri od 18 identiteta koje je koristio Norbert Feher dok je za njim tragalo pola Evrope. Reč je o jednom od najtraženijih ubica, koji je posle više meseci skrivanja po zabitima Španije uhapšen 2017, kako bi odgovarao za razna krivična dela. Takođe je izvršio više ubistava u Italiji, odakle je pobegao.

On je poreklom iz Subotice, gde mu i danas živi porodica, a pravo ime mu je Norbert Feher. Govori tečno nekoliko jezika, a Srbija, prema pisanju medija, traga za njim zbog krivičnog dela silovanja. Italijanski mediji su čak pisali da postoji sumnja da je povezan sa nestankom mladog repera Domenika d‘Amata (27), koji je u to vreme bio u oblasti u kojoj se Feher skrivao i počinio zločine.

Nakon počinjenih krvavih zločina u Italiji, dok je trajala hajka za njim, on je već pobegao u Španiju. Čak je, dok se skrivao po vrletima, objavljivao  “selfije” na kojima se vidi kako zamaskiran, u uniformi, provodi vreme poput gerilca. Tada je uspeo da počini još dva krivična dela. Priznao je da je u seoskoj kući u blizini Albalate del Arzobispo ranio Manuela M. i Manuela A. u decembru 2017, samo nekoliko nedelja nakon dolaska u Španiju, za šta mu je presuđeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike