Zvicer dobio dojavu da će biti uhapšen: Preko Albanije pobegao u Južnu Ameriku?

23.04.2021

10:38 >> 10:50

0

Autor: Lj.K.

Vođu kavčana saradnici iz crnogorskih državnih struktura obavestili da mu preti hapšenje

Zvicer dobio dojavu da će biti uhapšen: Preko Albanije pobegao u Južnu Ameriku?
Veljko Belivuk i Radoje Zvicer Foto: printscreen

Jedan od vođa “kavačkog klana” iz Kotora Radoje Zvicer dobio je dojavu da mu se sprema hapšenje, pa je na vreme uspeo da pobegne i stigne čak do Južne Amerike, pišu mediji.

Zvicera su, kako se sumnja, saradnici iz crnogorskih državnih struktura obavestili da mu preti hapšenje i praktično ga pustili da sa dvojicom najbližih saradnika pobegne u Albaniju, a odatle preko okeana.

Podaci zapadnih obaveštajnih službi već dugo ukazuju da je Zvicer blisko sarađivao sa režimom Mila Đukanovića, a pokazalo se da je nastavio tu saradnju i nakon promene vlasti u toj zemlji.

Crnogorska policija je, naime, juče uhapsila više pripadnika “kavačkog klana”, među kojima je i Slobodan Kašćelan, koji je, uz Zvicera, bio na čelu te bande. Međutim, Zvicer je očigledno imao snažniju političku zaštitu od Kašćelana u Crnoj Gori, pa jeoš na slobodi.

Aleksandar Stanković Sale Mutavi Printscreen

Izvor objašnjava da je “kavački klan” dugo pod nadzorom bezbednosnih službi iz Srbije, Evrope, ali i iz SAD, zbog prekookeanskog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Crnogorska policija je, osim Slobodana Kašćelana, uhapsila još šestoricu pripadnika “kavačkog klana”. Iza rešetaka su Kašćelanov telohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić i Krsto Maroš, i još trojica čiji identitet nije saopšten.

Klan kojim upravljaju Kašćelan i Zvicer je u sukobu sa “škaljarskim klanom” još od 2014, posle nestanka 200 kilograma kokaina u luci Valensija, u Španiji. Od tada traje rat između dva klana, u kom je živote izgubilo najmanje 50 ljudi.

pročitajte još:

Kašćelan je preživeo atentat 2016. godine u Novom Sadu, a na meti napada bio je i Zvicer u maju prošle godine, kada su trojica napadača pokušala da ga ubiju u Kijevu u Ukrajini.

Sukob ovih klanova podelio je podzemlje i u regionu, pa su “kavčani” i “škaljarci” pronašli saradnike van Crne Gore. Tako se “kavačkom klanu” pridružila huligansko-kriminalna ekipa “Janjičari”, koja se krila iza navijačke grupe Partizana, a koju je predvodio Aleksandar Stanković – Sale Mutavi, koji je ubijen u oktobru 2016, a potom ih je preuzeo Saletov najbliži saradnik Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i promenio ime ovoj grupi u “Principi”.

Belivukova grupa uhapšena je 4. februara u Beogradu i sumnjiči se za više ubistava, otmice, iznude, dilovanje droge, nelegalno posedovanje oružja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti