Najčuvanije tajne mafije otkrivaju njeni vojnici: „Zemunce“ raskrinkali Đura Mutavi i Bagzi, Šarića drug iz detinjstva, Velju Nevolju saradnik od poverenja

26.04.2021 | 06:30 >> 10:56

Neko od pripadnika klana Velje Nevolje otkrio policiji šta se sve krije u kući strave u Ritopeku

Copyright ATA Images

Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, vođu kriminalne grupe koja se sumnjiči za najteža krivična dela, raskrinkao je neko od pripadnika njegovog klana, i tako policiju doveo do tajnih prostorija u vikendici u Ritopeku, u kojima su ubijani suparnici i nezgodni svedoci, a tragovi zločina sklanjani pomoću mašine za mlevenje mesa!

Copyright M.M./ATAImages

– U toj kući, “kući strave”, dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani.

U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini – sumirao je rezultate najnovije policijske akcije  ministar Aleksandar Vulin.

Copyright 24sedam/printscreen

U nastavku istrage protiv ove grupe za očekivati je da se pojavi jedan ili više svedoka saradnika, dojučerašnjih vernih vojnika Belivuka, koji su, pritisnuti dokazima, i zaprećenom kaznom od 40 godina, spremni da svedoče o svirepim zločinima Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića, zvanog Mare i Mesar.

Copyright Printscreen/Mup – Ljubiša Buha Čume

Ljubiša Buha Čume, vođa „surčinskog klana“ prvi je svedok saradnik, koji je taj status dobio u policijskoj akciji „Sablja“, kada je ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić. Čume je svedočio protiv pripadnika „zemunskog klana“, osuđenih za atentat na predsednika srpske vlade, ali i za druga, brojna ubistva.

Pored Čumeta, status svedoka saradnika dobili su i „zemunci“, Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi i Dejan Milenković Bagzi, kao i bivši policajac Zoran Vukojević Vuk, kasnije nađen zapaljen, dok je jedan od braće Кrsmanović, posle samo nekoliko šamara, otkrio brojne inforamcije o svojim vođama, Dušanu Spasojeviću i Miletu Lukoviću, a potom odlsužio dugogodišnju kaznu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ubrzo nakon akcije „Balkanski ratnik“, u kojoj je pohapšena kriminalna narko-organizacija Darka Šarića, „propevao“ je njegov dugogodišnji prijatelj iz detinjstva Nebojša Joksović i razotkrio šemu kako su prekookenaskim brodovima švercovali tone kokaina. Na Joksovića je više puta pokušan atentat, a Šarić se, posle višegodišnjeg bekstva predao i nedavno je osuđen na dugogodišnju robiju.

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam