Opljačkao 19 crkava, ukrao pola miliona "švajcaraca": Osuđen na šest godina zatvora

09.12.2020

10:58 >> 12:38

0

Srpski državljanin osuđen je za oko 40 pljački na području švajcarskog grada Badena

Opljačkao 19 crkava, ukrao pola miliona "švajcaraca": Osuđen na šest godina zatvora
Copyright Hapšenje Srbina foto: Printscreen/telem1.ch

Srpski državljanin osuđen je u Švajcarskoj na šest godina zatvora zbog sumnje da je u toj zemlji počinio oko 40 pljački i da je ukrao gotovo pola miliona švajcarskih franaka. Skoro polovina objekata koje je opljačkao bile su crkve, što je šokiralo tamošnju javnost, saznaje 24sedam.rs

Pročitajte još: Dvostruko ubistvo zbog tartufa: Dejan lagao da bi zaštitio brata?

Optužen je za 40 pljački na teritoriji švajcarskog grada Badena u period od 2014. do 2016, a kako navode švajcarski mediji, imao je i saučesnika koji je već u zatvoru.

Hapšenje foto: Printscreen/telem1.ch

– Prema navodima javnog tužilaštva, ovaj  “krimi-turista” je ukrao oko 500.000 franaka (više od 400.000 evra). Zbog provala će provesti šest godina u zatvoru – navodi portal Telem1, i dodaje da je optuženi u toku suđenja sve vreme negirao krivicu i tvrdio je da nije znao da upada u crkve.

Prema navodima lokalnih medija, 19 crkava je bilo na meti ovog muškarca, a crkvene starešine ističu da se, nažalost, u poslednje vreme slične situacije često dešavaju i da su kutije sa dobrovoljnim prilozima na kraju dana prazne. Iz crkve u Vetingenu odneto je čak 10.000 franaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike