Pritvor pijanom vozaču, koji je kod Bačkog Gradišta pokosio troje dece, jedno u teškom stanju

29.04.2021

13:06

0

Mališani se i dalje nalaze u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu

Pritvor pijanom vozaču, koji je kod Bačkog Gradišta pokosio troje dece, jedno u teškom stanju
Copyright Profimedia

Vozaču K. P. (64) iz Bačkog Jarka, osumnjičenom da je prošlog petka, vozeći u alkoholisanom stanju u blizini Bačkog Gradišta povredio troje dece, posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Bečeju određen je pritvor do 30 dana.

Ova mera izrečena mu je da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke. Takođe, pritvor mu je određen i zbog činjenice da je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola.

Osumnjičeni vozač na saslušanju u tužilaštvu nije izneo svoju odbranu, već se pravdao da trenutno, zbog lošeg psihičkog stanja, zbog svega što se dogodilo, nije sposoban da predoči svoj iskaz.

Na teret mu se zahtevom za istragu stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tvrdi se da je 26. marta oko 19 časova na lokalnom putu u blizini Bačkog Gradišta vozilom udario troje dece, koja su tom prilikom povređena, od kojih jedno teže. Mališani se i dalje nalaze u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, a najteže povređeni trinaestogodišnjak je i dalje u teškom stanju.

pročitajte još:

– Dečak koji je na intenzivnoj nezi i dalje je u teškom opštem stanju. Drugo dvoje će biti pušteni na kućno lečenje – rekla je dr Andrea Đuretić, portparol Dečje bolnice.

Lokalni put na kojem se desila saobraćajna nesreća vodi prema vikend-naselju u parku prirode kod Bisernog ostrva, i nije osvetljen.

Deca su se kretala u grupi kada ih je K. P. zakačio. Povređeni mališani su odmah kolima Hitne pomoći prevezeni u Dečju bolnicu u pratnji lekarke, koja je na putu do Novog Sada intubirala teško povređenog dečaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike