Suđenje policajki koja je bacila Baltićev pištolj odloženo zbog korone

09.12.2020

11:59

0

Marija Nikolić optužena je da je nakon ubistva Davorina Baltića, sa kojim je bila u kolima kada je izrešetan, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacil

Suđenje policajki koja je bacila Baltićev pištolj odloženo zbog korone
Copyright Davorin Baltić Printscreen/YouTube

Suđenje Mariji Nikolić povodom optužbi da je nakon ubistva Davorina Baltića, sa kojim je bila u kolima kada je izrešetan, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susednoj ulici, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Do odlaganja suđenja došlo je zbog izostanka njenog branioca, koji je obavestio sud da je pozitivan na virus Covid 19.

Na današnjem suđenju tužilaštvo, Nikolićeva i njen branilac trebalo je da iznesu završne reči, a nakon toga da sud zakaže objavu prvostepene presude.

Sledeće suđenje zakazano je za 12. januar.

Inače, Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je korigovalo deo optužnice protiv nje u delu koji se odnosi na njenu uračunljivost, pa se više ne tereti da je krivično delo izvršila u uračunljivom stanju, već u stanju bitno smanjene uračunljivosti, precizirali su u tužilaštvu za Tanjug.

I dalje se međutim tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, a okolnost umanjene uračunljivosti može da utiče na visinu kazne koju će joj sud izreći, ukoliko zaključi da je kriva.

Pročitajte još: Egzekutor “škaljarskog klana” ostao bez advokata!

Do izmene ove okolnosti došlo je nakon argumentovanog veštačenja da je Nikolićeva delovala u stanju velikog intenziteta straha i uplašenosti, budući da je bila u kolima sa ubijenim Baltićem kada je pucano na njega.

Baltić je ubijen 1. januara 2018. godine u večernjim satima izrešetan ispred kuće u kojoj je boravio na Vračaru.

Nikolićevoj se sudi zbog krivičnog dela nedozvoljeno nošenje oružja, jer je nakon ubistva Baltića, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susednoj ulici.

Mediji za Baltića pišu da je bio član “kavačkog klana” iz Crne Gore, koj je u višegodišnjem sukobu sa “škaljarskim klanom”.

Pročitajte još: Vukotić i četvrti put izbegao smrt?: Uhapšen “kavčanin” koji je pratio vođu “škaljaraca”

Marija Nikolić je kuma Baltićeve supruge.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike