“Pink panterima”počelo suđenje na tajnoj lokaciji: Nasmrt pretukli gradonačelnika

09.12.2020

12:53 >> 13:20

0

Sudi im se u tajnosti i na tajnoj lokaciji zbog bezbednosti svih onih koji učestvuju u ovom procesu, jer ovaj dvojac pripada opasnoj bandi

“Pink panterima”počelo suđenje na tajnoj lokaciji: Nasmrt pretukli gradonačelnika
Copyright Ivo Borer Foto: Profimedia/Printscreen

Srbinu (43) i Holanđaninu (40), koji pripadaju bandi „Pink panteri“, počelo je suđenje u Švajcarskoj zbog sumnje da su pre deset godina ubili i opljačkali Ivu Borera (71), gradonačelnika grada Metzerlena! Sudi im se u tajnosti i na tajnoj lokaciji zbog bezbednosti svih onih koji učestvuju u ovom procesu, jer ovaj dvojac pripada opasnoj bandi!

Kako navode švajcarski mediji, suđenje je počelo u ponedeljak. Na ročištu su izneti detalji koji lede krv u žilama. Srbin i Holanđanin se terete da su gradonačelnika Ivu Borera vezali kablom za stolicu, a da je izudaran po glavi oštrim predmetom. Iz kuće su odneli samo ključeve od njegove kuće i automobila.

Uviđaj nakon ubistva Foto: Printscreen/Youtube

Advokati odbrane tvrdi da optuženi nisu učesnici u organizovanom kriminalnom zločinu, a da Srbin nije član “Pink pantera”. Jedan od optuženih se čak žalio i na uslove u ćeliji.

Meštane malog švajcarskog gradića na granici sa Francuskom šokirala je vest da je njihov gradonačelnik brutalno ubijen u noći 14. marta 2010. Dugo se ništa nije znalo o napadačima, da bi oni “pali” početkom ove godine. Reč je o pripadnicima „Pink pantera“ koji su imali nameru da opljačkaju gradonačelnikov sef.

Pročitajte još:Misteriozna smrt Lazarevčanina: Marko (30) pao sa terase, policija traži svedoke

– Optuženima počinje suđenje – doduše tajno, jer postoji njihova veza sa zloglasnom bandom “Pink panteri“. Deset godina kasnije Srbin i Holanđanin suočavaju se sa optužbama za teško ubistvo. Obojica su u pritvoru.  Radi se o bezbednosti svih koji su uključeni u proces. Gde će se suditi takođe se drži u tajnosti i neće nigde biti objavljivano. Razlog je bezbednost, jer optuženi pripadaju bandi koja broji oko 200 članova širom Istočne Evrope, za koje se tvrdi da su u oko 150 akcija opljačkali nakit vredan više od 200 miliona dolara – pisao je ranije portal Blick.

Sumnja se da se treći optuženi, koji je i nalogodavac (66) pljačke, trenutno krije u Srbiji gde i živi.

Uviđaj nakon ubistva Foto: Printscreen/YoutubePodsetimo, pljačkaši su upali u dom gradonačelnika misleći da nema nikog. Ispostavilo se da je reč o greški, jer je Borer bio u kući. On se suprotstavio razbojnicima koji su ga brutalno pretukli. Njegove poslednje reči bile su “Ubiću ga”, ali nikad nije otkriveno na koga se to odnosilo. Posle tri meseca provedenih na aparatima preminuo je u bolnici.

Optuženi Holanđanin i Srbin pljačkali su i ranije a tužilaštvo ih je dovelo u vezu sa krađom nakita iz juvelirnice u Vetingenu 3. februara 2010. godine. Holanđanin je sa jednim Hrvatom (44) opljačkao i zlataru u Šprajtenbahu.

Borer voleo da sa hvali novcem

Borer je bio poznat po raskalašnom načinu života i voleo je drugima da pokaže da ima novac. Gotovo svi meštani su znali da ima sef u kući. Sumnja se da su napadači uleteli u kuću kako bi ukrali dragocenosti i oko milion evra. Međutim, nisu pronašli ništa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike