Ministar Vulin: Dovoljno dokaza za sudski postupak u vezi sa nelegalnim prisluškivanjem, na potezu Tužilaštvo

01.05.2021

10:16 >> 13:35

0

Autor: A.S.

Vulin je rekao i da se istraga o klanu Belivukova i Miljkovića odlično razvija i da je tužilac Mladen Nenadić veoma zadovoljan količinom i kvalitetom dokaz

Ministar Vulin: Dovoljno dokaza za sudski postupak u vezi sa nelegalnim prisluškivanjem, na potezu Tužilaštvo
Copyright Printscreen/RTS

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je sve dokazano i razjašnjeno u vezi sa nelegalnim prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice i da ostaje da Tužilaštvo za organizovani kriminal kvalifikuje delo za dalje postupanje.

Vulin je u intervjuu za Novosti rekao da je dokumentovano više od 1.800 razgovora u kojima se pojavljuju predsednik Vučić ili članovi njegove porodice i da je 26 lica stavljeno na mere, ali da oni nisu bili mete, već, kako kaže, Vučić i njegova porodica.

Ministar je naveo da su razgovori prekucavani i dostavljani osobama koje nisu imale pravo da se, kako ističe, upoznaju sa sadržinom bilo kog razgovora, a posebno ne razgovora porodice šefa države.

Ukazao je i da nijedno od 26 lica koja su bila na merama nije ni uhapšeno ni osuđeno, kao i da nema nikakve sumnje da su zloupotrebe dolazile od visokih funkcionera u MUP-u.

-Sve je dokazano i nadamo se da je to dovoljno za sudski postupak. Verujem da će i presuda biti takva da se ovo više nikada ne ponovi- naglasio je Vulin.

Potom je Ministar odgovarao na pitanja vezana za istragu saradnika kriminalne ekipe Belivuka i Miljkovića unutar MUP. Vulin je rekao da se ništa ne prepušta slučaju i da se svaka informacija proverava. Vulin je rekao da je, sve dok su na slobodi vođe “kavačkog klana”, Radoje Zvicer i njegovi saradnici, ugrožena bezbednost svakog pripadnika MUP, koji radi ili je radio na slučaju Belivuk-Miljković.

Naveo je da je predsednik Vučić uvek meta jer je nosilac državne politike, koja je omogućila obracun sa kriminalom i ocenio da bi njegova likvidacija Srbiju gurnula u haos i sukobe, a da je to stanje u kome kriminalci zavladaju.

Pročitajte još:

Vulin je rekao da se istraga o klanu Belivukova i Miljkovića odlično razvija i da je tužilac Mladen Nenadić veoma zadovoljan količinom i kvalitetom dokaza.

-Kada se istraga završi, Srbija će biti zgađena i iznenađena i brojem i surovošću zločina tog klana-, naveo je Vulin i prokomenatrisao arsenal oružja ove grupe.

– Količina i raznovrsnost oružja nađenog u tajnoj sobi u Ritopeku, govori da se banda spremala za likvidacije lica koja su štićena. Imati avionski “broving” i tako veliku količinu municije kalibra 12,7 mm znači spremati se za probijanje lako oklopljenog vozila. Ako pretpostavimo da se nisu naoružavali da bi bušili “lazara” ili “miloša” (oklopna vozila koja koriste vojska i specijalne jedinice MUP) onda ostaju lica koja koriste blindirana vozila, a to su oni koji vode sistem bezbednosti i našu zemlju. Niko ne nabavlja “broving” da bi se obračunao sa protivnikom sa tribina. O ostalim detaljima, načinom nabavke oružja, kao i rezultatima veštačenja, javnost će biti obaveštena – istakao je Vulin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike