Umalo nam deca nisu stradala ispred kuće: Molim Boga da devojčice što pre ozdrave

01.05.2021

12:39 >> 12:47

0

Autor: A.S.

Porodice troje tinejdžera i dalje se nadaju najboljim vestima iz bolnice

Umalo nam deca nisu stradala ispred kuće: Molim Boga da devojčice što pre ozdrave
Ilustracija/Profimedia
Troje mladih od kojih dvoje teško, povređeno je sinoć oko ponoći u saobraćajnoj nesreći u Daničićevoj ulici u Nišu, a danas su pripadnici MUP-a lišili slobode 42-godišnjeg S.D.
Roditelji dece, jutro nakon nesreće, komentarisali su celokupnu situaciju.

– Ono što smo ja i roditelji dveju devojčica preživeli, ne bih poželela nikome. Umalo nam deca izginuše i to ispred kuće, da sam videla šta se desilo, srce bi mi stalo, ni ja danas ne bih bila živa – rekla je Grozdana Demirović, majka Ahmeta Š. (17) koji je sinoć oko 23.30 sati povređen u saobraćajnoj nesreći u Daničićevoj ulici u niškom naselju Stočni Trg.

Ahmet (17) je sa petnaestogodišnjim drugaricama Draganom A. i Sarom A. sedeo na ivičnjaku trotoara kada je na njih naletelo vozilo „škoda fabia“ i pokosilo ih, nakon čega je vozač pobegao.

Vozilo koje je izazvalo nesreću pronađeno je noćas na oko petstotina metara od mesta nesreće. Zahvaljujući intenzivnom radu niške policije, vozač je identifikovan.

Pročitajte još:

Grozdana za Telegraf.rs navela da je ogorčena zbog neljudskog postupka vozača.

– Deca su sedela na trotoru, ulica je široka, imao je mesta da prođe. Ne mogu da shvatim zašto je vozač pobegao, osim da ih je namerno udario. Ahmet i D. su tu ostali da leže, a S. je odletela dvadesetak metara, nije pokušao da im pruži pomoć. Ja sam težak srčani bolesnik, umalo sam umrla od stresa… Žao mi je i za S. i za D. i za njihove roditelje. Molim Boga da devojčice što pre ozdrave – kazala je majka sedamnaestogodišnjaka.

Otac petnaestogodišnje S. kaže da su mu u bolnici rekli da su njegovoj ćerki polomljene obe noge.

– Ona ima prelom obe butne kosti, sada je na operaciji. Doktor mi je kazao da ima i povredu bubrega. Nadam se najboljem, ali ne mogu da shvatim kako je neko mogao da pobegne nakon što je umalo pobio troje dece -kaže on za Telegraf.

Baka povređene D. još uvek čeka informacije iz bolnice o unuci.

Pročitajte još:

– Mnogo je volim, ona je po meni i ime dobila. Ništa ne znam, mnogo me je strah za nju. Čula sam da joj je polomljena karlica, sin i snaha su od jutros u bolnici. Čekam da mi jave šta je sa njom da se malo smirim – rekla je baka devojčice.

– Nakon urađene hitne dijagnostike, na Kliniku za dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš, primljen 17- godišnji dečak, kome je utvrđen prelom kostiju stopala i koji je nakon saniranja povrede, na zahtev porodice, otpušten na kućno lečenje. Kod devojke 17 godina, dijagnostikovan prelom obe potkolenice i povreda bubrega, zbog čega je odmah uvedena u operacionu salu, gde će biti hirurški zbrinuta. Trenutno je vitlano stabilna i neposredno nije životno ugrožena, ali zbog težine povreda, trenutno je nezahvalno davati bilo kakve prognoze. Druga devojka (15) primljena je sa prelomom karlice i trenutno je vitalno stabilna. Povreda sanirana i smeštena je na Kliniku – rečeno je za Telegraf.rs.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi