Mladića (19) tukli, pa silovali: Monstrumi pod lupom psihologa

10.12.2020

20:30 >> 09:05

0

Milan N. (21) iz Bele Crkve i Nikola M. (21) iz okoline Pančeva, osumnjičeni su za silovanje mladića S. P. (19) u septembru ove godine

Mladića (19) tukli, pa silovali: Monstrumi pod lupom psihologa
Copyright Silovatelju produžen pritvor Foto: Printscreen/Facebook

Optužnica protiv Milana N. (21) iz Bele Crkve i Nikole M. (21) iz okoline Pančeva, osumnjičenih za silovanje mladića S. P. (19) u septembru ove godine u Beloj Crkvi, biće uskoro podignuta, saznaje 24sedam.

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su 28. septembra ove godine, oko 21 sat, u Beloj Crkvi silom i pretnjom prinudili oštećenog rođenog 2001. godište na polne odnose, te silom oduzeli od oštećenog mobilni telefon u  nameri da ga prisvoje i sebi pribave imovinsku korist, a kojom prilikom su oštećenom naneli teške telesne povrede – rečeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Silovatelji iza rešetaka

– Osumnjičeni se i dalje nalaze u pritvoru jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, kao i zbog činjenice da im se stavljaju na teret krivična dela za koja je propisana kazna zatvora preko 10 godina a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka – dodaju iz tužilaštva.

Iz tužilaštva navode da su u dosadašnjem toku istrage saslušani osumnjičeni, da je obavljeno psihijatrijsko i psihološko veštačenje oštećenog. On je potom ispitan u tužilaštvu.

Pročitajte još: Istraga o smrti Marka (29): Rekao da ga niko nije gurnuo, bio pod opijatima?!

Takođe, obavljeno je i sudsko-medicinsko veštačenje njegovih povreda, a određeno je i neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenje osumnjičenih. Iz tužilaštva navode da će nakon preduzimanja svih navedenih radnji i završetka istrage biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

Pročitajte još: Vozaču „automobila smrti” iz Ruskog Krstura produžen pritvor: Mogao bi da utiče na svedoka

Nezvanično saznajemo da je veštačenje žrtve pokazalo da je on sposoban da učestvuje u postupku. Veštačenje osumnjičenih još nije završeno, a kada bude bilo, očekuje se da optužnica bude podignuta.

Iživljavali se tri sata

Žrtva S. P. je u septembru ispričao za medije da su ga dvojica uhapšenih mučili više od tri sata, da su ga tukli, terali da ih oralno zadovoljava a da ga je Nikola silovao. Rekao je da njegove pozive upomoć niko nije čuo od preglasne muzike koju su pustili. Naveo je i da su mu dali mokraću da popije kada im je tražio vodu, kao i da su pušili marihuanu i pili pivo dok su ga silovali i tukli.

On je naveo da mu je Nikola držao šrafciger na vratu i terao ga da oralno zadovolji ovog drugog, a da je dobio batine kada je to odbio. Kada je pao na pod, Nikola je zamahnuo nogom da ga šutne u glavu, međutim šutnuo ga je u ruku kojom se štitio i tako mu polomio dva prsta.

Zlostavljali ga zbog drugarice?

S. P. je ispičao da je čuo Milana kako razgovara telefonom, a osoba s kojom je pričao je rekla: “Nije to taj dečko” – i dodao da ne zna zašto je unakažen. Kako je naveo, ili su ga ili pomešali s nekim, ili je to Milan uradio zbog njegove drugarice, u koju je zaljubljen, a ona njega ne želi ni da vidi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike