Detalji u tajnosti: Apelacioni sud potvrdio pritvor za Kašćelana i ostale

06.05.2021

16:01 >> 16:02

0

Autor: A.S.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana

Detalji u tajnosti: Apelacioni sud potvrdio pritvor za Kašćelana i ostale
Slobodan Kašćelan Printscreen /Youtube

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je odluku veća Višeg suda u Podgorici kojim je određen pritvor Slobodanu Kašćelanu i ostalim okrivljenim zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

To je podgoričkim Vijestima potvrdio advokat Miloš Vuksanović, branilac okrivljenih Radoja Zvicera, Milana Vujotića i Krsta Maroša.

Dodao je da zbog tajnosti sudskog postupka ne može saopštiti detalje.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, krajem aprila uhapšeni su Slobodan Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Pročitajte još:

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu – Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotoranina Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug