Napadač sačekao „Deliju“ da parkira crvenog „audija“, prišao s leđa i ranio ga u kičmu! Posle uspešne operacije, umro od sepse

09.05.2021

18:30 >> 07:13

0

Autor: Lj.K.

Marko Ševo ranjen je 8. maja 2014. godine na Voždovcu, gde su ubrzo pojavio i vođa Zvezdinih navijača Velibor Dunjić, ubijen posle osam dana

Napadač sačekao „Deliju“ da parkira crvenog „audija“, prišao s leđa i ranio ga u kičmu! Posle uspešne operacije, umro od sepse
Copyright

Napadom na „Zvezdinog“ navijača Marka Ševa (29), 8. maja 2014. godine, krenula je serija obračuna među vođama navijačkih grupa, pre svega zbog prevlasti čija će ekipa držati obezbeđenje u prestoničkim klubovima, i u njima rasturati drogu.

Marko Ševo ranjen je u pucnjavi u Kostolačkoj Ulici na Voždovcu. Napadač mu je prišao s leđa, dok je izlazio iz svog „crvenog“ audija i ispalio hitac u kičmu.

Na mestu pucnjave ubrzo su se pojavile i vođe Zvezdinih navijača, Velibor Dunjić, koji je ubijen samo nedelju dana kasnije.

MN Press

Ševo je u kritičnom stanju prebačen u Urgentni centar, gde je ubrzo operisan, i čak se nalazio van životne opasnosti. Metak ga je pogodio u donji deo leđa, i nisu mu bili oštećeni vitalni organi, međutim, dve nedelje kasnije, preminuo je od sepse.

Ubrzo nakon napada na Ševu, policija je raspisala potragu za Milošem Delibašićem, rođakom Slobodana Šaranovića, koji je, posle ubistva brata Branislava, vlasnika kazina „Slavija“, tragajući za ubicama, dao javni oglas:

Miloš Delibašić Foto: MUP

„Zaklinjem se svojom čašću i imenom da ću, direktnim izvršiocima ubistva moga brata Branislava, ne samo oprostiti nego, evo, ovako javno garantovati svojom glavom i životima moje uže porodice da ih neću prijaviti policiji, niti progoniti na bilo koji drugi način, ukoliko se odluče da mi povere tačnu i proverljivu informaciju: ko ih je prvi kontaktirao, na koji način su angažovani, ko ih je isplatio, ko je pravi nalogodavac tog posla, odnosno u čije ime i za čiji račun su to uradili? Garancija se odnosi takođe i na moje čvrsto obećanje da će im za opisanu informaciju biti usplaćena novčana nagrada u iznosu od 6 šest cifara u evrima.“

Šaranović, verujući da iza ubistva njegovog brata stoji Luka Bojović, oformio je kriminalnu grupu, koja je ubila Lukinog brata Nikolu, a sam Šaranović nekoliko godina kasnije, takođe je likvidiran u Budvi.

pročitajte još:

Jedan od učesnika u ubistvu Nikole Bojovića bio je Šaranovićev blizak rođak, Miloš Delibašić, koji je u međuvremenu i osuđen za ovo, kao i za još jedno ubistvo, na 30 godina zatvora.

Nakon ubistva Marka Ševa objavljena su i neka oeprativna saznanja beogradske policije, da je između njega i Miloša Delibašića postojao sukob zbog međusobnih dugova u kriminalnim poslovima.

Takođe, policija je imala saznanja da je manir ubijenog Ševa bio da na silu, pod dejstvom alkohola i droge, pokušavao da uđe u beogradske noćne klubove i splavove, zbog čega je dolazio u ozbiljne sukobe sa obezbeđenjem.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike