Prepolovljena kazna ženi čiji su psi nasmrt izujedali prvog komšiju: Godina u kućnim uslovima i bez elektronskog nadzora

11.05.2021

18:48 >> 08:11

0

Autor: A.S.

 Prepolovljena kazna Igori Maksimović (34), čiji su psi usmrtili Đurđa Marčetu (84) na Petrovaradinu

Prepolovljena kazna ženi čiji su psi nasmrt izujedali prvog komšiju: Godina u kućnim uslovima i bez elektronskog nadzora
Copyright Pixabay

Prvobitna odluka suda u Novom Sadu je promenjena, pa će tako Igora Maksimović, umesto dve godine u zatvoru – jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta pre četiri godine nasmrt izujedali Đurđa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju – “robijati” godinu dana, ali u kućnim uslovima i bez elektronskog nadzora.

Apelacioni sud je preinačio presudu od 23. oktobra 2020, kojom je Maksimovićeva bila osuđena na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti, potvrdila je za Novosti portparolka osnovnog suda u Novom Sadu.

Tragedija u kojoj je nastradao Marčeta dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće u Petrovaradinu. Dva američka staford terijera, koja su slobodno šetala, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajala na nju, a zatim su preskočila žičanu ogradu i nasrnula na čoveka, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Pročitajte još:

Igora je na suđenju kazala da sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da su opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse je pustila u dvorište. Nije, rekla je, ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike