Da li je 12 nestalih doživelo sudbinu „pink pantera“ i navijača Zvezde, čiji su tragovi krvi pronađeni na mašini za mlevenje mesa u Ritopeku?

10.05.2021

19:18 >> 19:32

0

Autor: Lj. Keković

Strahuje se da niko od tih mladića nije živ, i da su stradali kao protivnici ili nezgodni svedoci klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića

Da li je 12 nestalih doživelo sudbinu „pink pantera“ i navijača Zvezde, čiji su tragovi krvi pronađeni na mašini za mlevenje mesa u Ritopeku?
Copyright 24sedam

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal na korak su da rasvetle ubistva pripadnika “pink pantera” Milana Ljepoje i navijača Zvezde Zdravka Radojevića, i to na osnovu tragova krvi pronađenih na industrijskoj mašini za mlevenje mesa, pronađenoj u tajnoj prostoriji vikendice Veljka Belivuka u Ritopeku!

Veruje se da će dalja intenzivna istraga dovesti do tragova koji će razrešiti i sudbinu još 12 osoba, kojima se od prošle godine gubi svaki trag.

Radoje Zvicer, Milan Ljepoja, Velja Nevolja

Strahuje se da niko od tih mladića nije živ, i da su stradali kao protivnici ili nezgodni svedoci klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića.

Veruje se da je sredinom otkobra prošle godine Lazar Vukićević (32) na prevaru namamljen na jedan sastanak, tako što mu je poslata fotografija Velje Nevolje, oblepljenog trakom za radijator. Ne sluteći šta mu se sprema, seo je u svoje blindirano vozilo i nikada se za njega ništa više nije čulo.

Dva meseca pre njega, 3. avgusta u Višegradskoj ulici, nestao je i Goran Veličković zvani Goksi, navijač Partizana, nekada viđan u Humskoj sa Milošem Radosavljevićem Kimijem. On je ušao u „smarta“ sa pripadnikom Belivukove grupe i od tada mu se gobi svaki trag.

M.M./ATAImages/Pixabay

Ovo vozilo zaplenjeno je kad je pohapšena Veljina kriminalna grupa, a sumnja se da je kobnog dana iz centra Beograda završio u Ritopeku.

I Filip Marjanović (23) kao da je septembra prošle godine u zemlju propao. Prema navodima njegove majke Gordane, 14. septembra Filip je otišao ocu na grob, a već sutradan ona ga je, zajedno sa nestalim Vukašinom Gošovićem (22), odvezla do granice sa Crnom Gorom. Tad ga je poslednji put videla. Rekao joj je da će posle sedam dana produžiti za Sloveniju, ali već narednog dana nije mogla da ga dobije preko aplikacije „skaj.”

Među nestalima je i Strahinja Marković (23), Dario Đorđević, Milovan Tadić, kao i Goran Mihajlović, koji se sa porodicom 1999. godine doselio sa Kosova, a prema navodima njegove majke Sanje, u svet kriminala ušao je preko porodice supruge Katarine, čiji je otac Nenad Stanković osuđen je na 11 i po godina zato što je u specijalnoj laboratoriji u Resniku proizvodio tablete ekstazija.

Prema svedočenju njegove majke Sanje, iako se sa porodicom razišao zbog načina života, nedelju dana pre nego će nestati, insistirao je da se vrati u roditeljski dom sa suprugom i detetom. Rekao je ocu da ide sa se vidi sa nekim drugom. Otišao je i nije se vratio.

MUP Srbije

Jovo Kecman (52) fitnes trener nestao je 24. septembra u Malom Mokrom Lugu. Prijatelji su rekli da sumnjaju da je njegov nestanak povezan sa nestankom Vukićevića i Goksija. Kecman je ostavio telefon kod kuće, a sa sobom je poneo 16.000 evra i nestao bez traga.

Jedna od žrtvi koja se dovodi u vezu sa Belivukovom grupom je i Aleksandar Halabrin iz okoline Pančeva.  Njegovo telo je pronađeno prošle godine zakopano u plitkom grobu, a obdukcijom je utvrđeno da je pre ubistva mučen.

Među nestalima su i dvojica koji su bili bliski Belivuku, ili su radili za njegov klan.

Ljubomir Lainović, sin ubijenog šefa novosakdsog podzmelja Branislava Lainovića Dugog, nestao je prošle godine iz kućnog pritvora, sa nanogicom, iz svog stana u Novom Sadu.

pročitajte još:
pročitate još:

Prema nepotvrđenim informacijama, on je učestvovao u spektakularnom ubistvu dvojice vođa „škaljarskog klana“ u Atini. Posle izvesnog vremena, kako se sumnja, snimci njegovog mučenja i ubistva, poslati su na određene adrese.

U prvo vreme sumnjalo se da su to, u znak odmazde, uradili „škaljarci, međutim, pojavila se i određena sumnja da su ga njegovo ubistvo naredile vođe „kavčana“, Zvicer i Belivuk, jer je bio nezgodan svedok, a navodno su ga prevarili i za obećani novac.

Jedna od žrtvi koja se povezuje sa Belivukom je i Aleksandar Gligorijević (42), blizak navijačkoj grupi Principi, kojom je rukovodio Belivuk.

Gligorijević je 2004. bio osuđen pred Specijalnim sudom u Beogradu na 15 godina zatvora kao pripadnik kriminalne grupe Firma, koja je bila ogranak zloglasnog zemunskog klana za Vojvodinu. Kao svedok saslušavan je i u postupku protiv veterničke grupe Nenada Opačića, i tada je izjavio da je bio rob svedoka-saradnika Miladina Suvajdžića, zvanog Ðura Mutavi.

nstalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike