Advokat Darijević za 24sedam: Tri puta sam srušio optužnicu za ubistvo, muškarca na Slaviji nije ubila Sanja, nego kokain!

14.05.2021

19:00 >> 19:15

0

Autor: Lj. Keković

Istragom je utvrđeno da je pokojnik imao lažni identitet i da je u Hrvatskoj bio osuđivan za silovanje

Advokat Darijević za 24sedam: Tri puta sam srušio optužnicu za ubistvo, muškarca na Slaviji nije ubila Sanja, nego kokain!
Copyright Privatna arhiva

Pre samo deset meseci crnogorska državljanka Sanja R. (27) nije se imala mnogo čemu nadati u životu, jer se nalazila u Centralnom zatvoru pod istragom za ubistvo Aleksandra Obadića u Deligradskoj ulici na Slaviji.

Međutim, došlo je do obrta, jer je Krivično vanpretresno veće Višeg suda utvrdilo je da Sanja nema nikakve veze sa smrću Obadića, već da mu je srce stalo jer se predozirao kokainom!

Pixabay

Advokat Vićentije Darijević u razgovoru za 24sedam otkriva kako je izgledao put do Sanjine slobode, na kome je čak tri puta oborio optužnicu Tužilaštva.
– Retkost je u praksi da se toliko puta ruši optužnica. Sanja je u julu 2020. godine bila osumnjičena da je u tom stanu na Slaviji Obadiću nanela teške telesne povrede sa smrtnim ishodom. Potom je delo prekvalifikovano u nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, podignut je optužni predlog. Žalili smo se, a Apelacioni sud je ukinuo rešenje o potvrđivanju optužnice i naložio Višem javnom tužilaštvu da dopuni istragu. Tužilaštvo opet podiže optužnicu sa istom kvalifikacijom, mi se žalimo, a Apelacija usvaja žalbu i slučaj vraća u istragu, kad se prihvata naš predlog da se o uzroku smrti izjasne veštaci – kaže Darijević.

I sudski veštaci su, kaže, dali mišljenje da Aleksandrova smrt nema nikakve uzročno-posledične veze sa bilo kakvom radnjom okrivljenje. Međutim, Tužilaštvo i treći put podiže optužnicu, a odbrana ulaže prigovor.

– Na kraju, krivično vanraspravno veće donosi rešenje kojim utvrđuje da nema mesta optužbi i da Sanja nije kriva ni za jedno krivično delo koje joj se stavljalo na teret. Momentalno joj je ukinut pritvor u kome je provela deset meseci, i sad je slobodna žena – dodaje Sanjin advokat, koji je objasnio šta je predhodilo smrti Obadića:

Profimedia

– Sanja je došla u njegov iznajmljeni stan na Slaviji, i izbila je svađa. Nasrnuo je na nju fizički, povredio je, što je i utvrđeno nakon hapšenja. Uplašena za svoj život, grčevito se borila da se spase, istrčala je na terasu i dozivala u pomoć. Kad je policija ušla u stan, zatekli su je izbezumljenu na terasi.

Na pitanje otkud teg u blizini leša, za koji se nakon hapšenja spekulisalo da je Sanja njime udarala u glavu Obadića, advokat kaže da je teg zaista zatečen na uviđaju, ali da ga njegova klijentkinja nije upotrebila jer su Obadiću ustanovljene samo laka telesna povreda.

Kako kaže, veštačenjem je utvrđeno da je u telu pokojnika nađena ogromna količina kokaina kojim se tog dana nadrogirao, i da je to uzrokovalo srčani zastoj.

pročitajte još:
pročitajte još:

Istragom je utvrđeno i to da je pokojnik imao lažni identitet, da je u Hrvatskoj bio osuđivan za silovanje, ali i još neka krivična dela. Zbog toga je, kaže, i koristio lažno ime i prezime.

Darijević dodaje da se čuo sa Sanjom pre nepuna 24 sata, čim je izašla na slobodu, da je još uvek u šoku, s obzirom na neverovatan splet okolnosti u kojima se našla.

– Moram reći da za svo vreme dok je bila u pritvoru, moja klijentkinja nije gubila nadu, verovala je da je istina na njenoj strani, ali je verovala i da je pravni sistem Srbije na strani zakona i pravde, što se u njenom slučaju, i ispostavilo da je tako – kaže na kraju advokat Darijević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike