Na laž ga naterala Dijana Hrkalović: „Ubijeni 'škaljarac' me nije reketirao!"

17.05.2021

18:35 >> 19:49

0

Autor: Lj.K.

Zoran Topalović izjavio da je popisao gotovu izjavu uz pretnju da je to najbolje za njega

Na laž ga naterala Dijana Hrkalović: „Ubijeni 'škaljarac' me nije reketirao!"
Copyright ATAImages/Milos Tesic

U predmetu „Havana“ danas je u Višem sudu u Beogradu došlo do neverovatnog prekoreta, kada je oštećeni Zoran Topalović izjavio da ga je na priču o reketiranju naterala bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović!

Topalović je rekao da je prethodno slagao i da ga okrivljeni Dalibor Đorić, Vojislav Kostić i sada pokojni Vladimir Popović, zvani Pop, kobnog 29. decembra 2016. nisu pretukli, kao i da nisu pokušavali da od njega i njegovog poslovnog partnera Miloša Rilaka iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobil.

Vladimir Popović Pop Facebook

– Pred početak suđenja tadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović i postupajući tužilac Saša Drecun naterali su me da potpišem gotovu izjavu uz pretnju da je to ‘najbolje za mene i da i ja mogu da završim u zatvoru’. Morao sam da ih poslušam iz straha za sebe i svoju porodicu. Međutim, sada to mogu da otkrijem jer se više ne bojim. Okrivljeni Đorić mi nikada nije pretio, a Vojislava Kostića i pokojnog Popovića nisam ni poznavao. Kostića sam tom prilikom video samo u prolazu – izjavio je Topalović na današnjem suđenju.

Topalović je naveo da nije ni bio povređen jer ga niko nije tukao, niti pokušao da mu iznudi 110.000 evra.

– U pitanju je samo jedna suma koju sam dugovao Zoriću poslovno. Morao sam da lažem jer su mi Drecun i Hrkalovićeva pretili, ali sada više nemam taj strah, ni za sebe, ni za svoju porodicu – odgovorio je na pitanje sudije zašto je ćutao pet godina.

Inače, u ovom slučaju sudilo se i Vladimiru Popoviću, vlasniku kazina “Havana” na Slaviji, u kom je bilo navedeno i da je došlo do lažne iznude, ali on je u međuvremenu ubijen.

pročitajte još:
pročitajte još:
pročitajte još:

Vladimir Popović zvani Pop ubijen je decembra 2018. godine, u sačekuši u kafiću na Zvezdari. Maskirani napadači su oko 22 sata upali u kafić u kom je Popović sedeo, zapucali iz helklera i ubili ga na mestu.

Jedan od njegovih najbližih saradnika bio je Vojislav Kostić, bivši pripadnik Žandarmerije.
Popović držao je kockarnicu “Havana” koja se nalazi u hotelu “Slavija” i za koju se smatra da je bilo jedno od mesta u kom su se sastajali škaljarci. Na tom mestu, kockarnicu je imao i Slobodan Šaranović, koji je likvidiran u decembru 2016. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike