Otac tuguje za Jovanom, ali i sumnja: Nesreća u Gružanskom jezeru ostavila brojna pitanja

18.05.2021

18:49

0

Autor: A.S.

Mlada Kragujevčanka utopila se 6. maja, kada je sa prijateljima otišla u vožnju čamcem

Otac tuguje za Jovanom, ali i sumnja: Nesreća u Gružanskom jezeru ostavila brojna pitanja
Foto: Wikipedia

Dvadesetogodišnja Kragujevčanka Jovana Đorđević utopila se početkom maja na Gružanskom jezeru kod Knića. Ronioci Žandarmerije, njeno telo su pronašli dva dana kasnije, a mnogi detalji ove nesreće i dalje nisu poznati.

Naime, ona se sa prijateljima vozila u gumenom čamcu, kada je rešila da pređe na dasku za surfovanje, a ubrzo je izgubila ravnotežu i pala u vodu. Identična situacija dogodila se i drugu i drugarici, ali su oni isplivali.

-Moje dete se udavilo. Njega niko ne može da vrati. I nikoga ne želim da pošaljem na robiju ako nije kriv. Ipak, čini mi se da nešto nije kako treba- rekao je na početku razgovora za portal ucentar.rs otac Jovane, Živorad Đorđević.

-Moje dete nikada ništa od nas nije krilo, posebno od mene. Znao sam svaki njen korak. Hvalila mi se kad ide negde. Tako je bilo i kobnog dana. Doneo sam joj doručak… Lagano obučena, rekla mi je da ide na jezero. Nikada nije plivala, nije imala ni kupaći kostim. Nisam se brinuo jer je bila dobro dete. Računam da je neplivač, i njene drugarice znaju da je bila neplivač… Bila…-

Otac tuguje, ali i sumnja.

-Iz knićanske policije počinje problem. Danas sam, 17. maja bio u Sudu, Tužilaštvu… Ne znam gde više…, Nema razloga više ni da idem bilo gde… Moju Jovanu ne može ništa da vrati- očajan je otac nesrećne devojke.

O Jovani svi imaju samo reči hvale.

-Ništa više ne može da me iznenadi ali… Danas u tužilaštvu saznajemo od Jasmine Stojadinović i glavnog tužioca da papira nema. Dokumentacija koju oni imaju nepotpuna je i štura. U policiji u Kniću pak tvrde da su sve uradili po propisima i kako treba. Ponavljam, ne želim da niko nevin strada, ali mislim da neko nešto krije. Ne znam zašto, videćemo. Od 6. maja kad su svedoci davali izjave pa do danas, 17. papiri iz Knića nisu stigli. Tužilac je intervenisao, zvao… Za njih i Žandarmeriju zaista imam samo lepe reči – rekao je Đorđević i dodao da mu je neverovatno da ne može da dobije odgovor da li su svedoci i neposredni učesnici tragedije testirani na alkohol, psihoaktivne supstance…

-Mi smo mala zajednica,naš komšiluk je povezan, svi se slažemo… Jovana je bila nešto najbolje ovde, dete koje su svi voleli. Njenim odlaskom deo nas je otkinut. Ne mogu i ne želim da verujem- istakao je komšija Goran.

Tvrdi, kao i otac nastradale devojke da slučaj obiluje nelogičnostima.

Pročitajte još:

-Ne mogu da verujem da niko iz SUP Knić nije ni pokušao da kontaktira porodicu. Začuđujuće je da ljudi pokušavaju da dobiju suštinski značajne podatke o nesreći ali da niko ne želi da im ih da-gnevan je Ilinčić.

Senka sumnje koja obavija tragediju svakodnevno se proširuje jer nekih ozbiljnijih pomaka nema ni više od deset dana od Jovaninog utapanja u Gružanskom jezeru. Roditelji nesrećne devojke imaju punu podršku komšija i familije da istraju u svojoj nameri da saznaju šta se dogodilo kobnog dana i kako je Jovana nastradala. Ponavljaju da ne žele da se nesreća čini još većim ali i insistiraju da se sam događaj rasvetli u potpunosti. Kažu da su na potezu državni organi u koje žele da imaju poverenja.

Misterija mobilnog telefona…

Veliki razlog za sumnju da nešto nije u redu u istrazi policije roditelji vide i u činjenici da se mobilni telefon pokojne Jovane nalazi kod njih i da ga policija nije uzela u toku istrage koja se sprovodi. Smatraju i da podaci iz telefona mogu dati odgovore na mnoga pitanja. Sa druge strane u Višem tužilaštvu nam je potvrđeno da je sa roditeljima održan sastanak i da je naložena detaljna istraga i da će sve činjenice biti ispitane do tančina, piše portal ucentar.rs

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti