Nemanja je "audi smrti" gazio najmanje 130 na sat i ubio dvoje u Nišu! Šta su o njemu rekli psiholozi?

19.05.2021

14:10 >> 14:22

0

Autor: Maja Kostić

Stamenković u januaru pokosio pešake Andreja Prenkljušaja (12) i Dejana Ilića (48)

Nemanja je "audi smrti" gazio najmanje 130 na sat i ubio dvoje u Nišu! Šta su o njemu rekli psiholozi?
Copyright Facebook, Printscreen/RTS

U nastavku suđenja Nemanji Stamenkoviću (19), kojem se u Višem sudu u Nišu sudi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su stradali dečak Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), utvrđivalo se kojom brzinom je okrivljeni vozio 4. januara u Bulevaru Medijana u Nišu.

Kobnog dana, jureći svojim skupocenim “audijem,“ nije bio ni pijan ni drogiran.

printscreen/RTS

Prema rečima advokata oštećenih Branisalva Stojanovića, veštak koga su angažovale unesrećene pNemanorodice, utvrdio je da je Nemanja “audi” vozio brzinom od 152 kilometra na čas, dok je veštak angažovan od strane Osnovnog javnog tužilšatva utvrdio samo da ona nije bila manja od 130 kilometara.

Bez utvrđivanaj realne brzine. on je zahtevao dodatno komisijsko veštačenje, jer nije utvrđena tačna brzina, a u otpužnicu je ušla minimalna moguća brzina koja je iznosila 131 kilometar na sat.

pročitajte još:

Na ovo su reagovale i porodice poginulih, koje smatraju da je ova procena nedopustiva i da se mora utvrditi tačna brzina.

Za danas je planirano da sud stranke, kao i javnost budu upoznati sa rezultatima psihološkog veštačenja optuženog, jer je u aprilu Nemanja Stanković bio na medicinskim pregledima, kako bi se utvrdila njegova zrelost i obavilo medicinsko veštačenje.

Naredno ročište zakazano je za prvi jun.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike