Dijana određivala kadrove, i ne samo to: Belivukovi navijači imali zaštitu Žandarmerije po nalogu Hrkalovićeve!

25.05.2021

22:26 >> 10:09

0

Autor: J. B. O.

Obezbedila da Belivuk i njegovi navijači budu van radara policije

Dijana određivala kadrove, i ne samo to: Belivukovi navijači imali zaštitu Žandarmerije po nalogu Hrkalovićeve!
ATAImages/Milos Tesic

Deo navijača Partizana, pripadnici grupe “Principi” pod vođstvom Veljka Belivuka, prethodnih godina navodno je imao zaštitu dela Žandarmerije na južnoj tribini, ali i van nje, i to, kako tvrde upućeni, zahvaljujući Dijani Hrkalović, nekadašnjoj državnoj sekretarki u MUP.

Kako za “Kurir” objašnjava dobro obavešten izvor, bivša funkcionerka MUP pokušala je da od pojedinih pripadnika Žandarmerije napravi svoju privatnu vojsku, a jedan od zadataka im je svojevremeno bio da na tribinama čuvaju “Principe”.

Kadrirala

– Hrkalovićeva je preko jednog tadašnjeg visokopozicioniranog pripadnika Žandarmerije navodno kadrirala u ovoj specijalnoj jedinici policije i na bitne pozicije u njoj postavljala podobne ljude kako bi kontrolisala njihov rad, ali i obezbedila da Belivuk i njegovi navijači budu van radara policije – kaže izvor “Kurira”.

Podsetimo, Hrkalovićeva, koja u MUP ne radi od juna 2019, navodno je bila bliska s Belivukom i njegovom kriminalnom grupom, a neretko se moglo čuti da im je pružala svesrdnu pomoć.

Prevremene penzije

– Sve je počelo 2018, kada je najpre doneto rešenje o prevremenom penzionisanju, gde su u penziju mogli svi sa 45 godina starosti i 15 godina staža u posebnim i specijalnim jedinicama. Neki žandarmi su se dobrovoljno prijavili za penziju, a na neke je vršen pritisak da je bolje da odu, inače će biti raspoređeni na lošija radna mesta – priča izvor, i kaže da je to bila uvertira u ono što je usledilo.

Tokom 2019. počela je da kruži priča o fantomskim spiskovima na kojima se nalazilo oko 80 “nepodobnih” pripadnika beogradskog odreda Žandarmerije.

– Namera je bila da se oni sklone s pozicije, a da na njihovo mesto dođu poslušnici, koji bi potom munjevito napredovali – kaže sagovornik.

Pročitajte još:

Izvor “Kurira” ističe i da je bilo jasno da Žandarmerija, zahvaljujući novim čelnicima, toleriše navijačku grupu “Principi”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi