Lažni hirurg Sava i njegova majka brane se ćutanjem! Tereti ih sedmoro unakaženih

25.05.2021

13:16 >> 13:44

0

Autor: 24sedam

Lažni plastičar radio je klijentima liposukcije, transfere masti, korekcije usana i grudi

Lažni hirurg Sava i njegova majka brane se ćutanjem! Tereti ih sedmoro unakaženih
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Pred postupajućim zamenikom javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas su saslušani lažni plastički hirirug  Sava Knežević i njegova majka Danijela. Oboje su iskoristili svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem!

Uzimajući u obzir njihove odbrane, kao i činjenicu da će tužilaštvo u toku dokaznog postupka u svojstvu svedoka ispitati sedam oštećenih lica, zatim pet zdravstvenih radnika koji su sarađivali sa osumnjičenim, kao i druge svedoke, tužilaštvo je predložilo  određivanje pritvora prema osumnjičenima, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na svedoke.

Instagram

Osumnjičenom Savi Kneževiću se stavlja na teret da se u neregistrovanoj ordinacaciji „Dr Sauvage“ u Beogradu, koja nikada nije prijavljena niti upisana u Registar privrednih subjekata Agencije za privredne registre, u periodu od 02.01.2020. godine do 08.04.2021. godine, za novčanu naknadu, bavio određenom delatnošću bez odrovarajuće stručne spreme i bez licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

Osumnjičeni Sava je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima (liposukcije, transfere masti, korekcije usana i dr.), prikrivajući od njih, činjenicu da nije stručno osposobljen za izvođenje medicinskih zahvata.

pročitajte još:

Njegova majka Danijela sumnjiči se da je u navedenom periodu  primala pacijente kojim treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, te od istih uzimala novčanu naknadu, iako joj je bila poznata činjenica da njen sin u neregistrovanoj ordinacaciji radi bez odrovarajuće stručne spreme i bez licence, što je potvrđeno od strane svih lekarskih komora kao i od Ministarstva zdravlja.

Osumnjičeni se oglašavao preko društvenih mreža i na taj način nudio svoje medicinske usluge i izvođenje zahvata. Takođe je u svrhu reklamiranja koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike