Šest meseci nakon stradanja malog Despota: Tužilaštvo naredilo novo veštačenje

25.05.2021

19:51

0

Autor: A.S.

Despot je poginuo 24. decembra 2020. godine prilikom izlaska iz autobusa gradskog saobraćaja

Šest meseci nakon stradanja malog Despota: Tužilaštvo naredilo novo veštačenje
Copyright Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu/trece.os.jt.rs

Doneta je odluka o obnovi veštačenja u slučaju pogibije četvorogodišnjeg Despota Mrđića.

Kako prenosi Telegraf, u beogradskom Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, odlučili su se na ovaj korak.

Despot je poginuo 24. decembra 2020. godine prilikom izlaska iz autobusa gradskog saobraćaja. Vozač autobusa je zatvorio vrata autobusa i, ne primećujući da je dečak ostao zaglavljen, nastavio da vozi. Prema medijskim navodima, on je tek pošto ga je zaustavila policijska patrola shvatio šta se dogodilo. Vozač je bio priveden, ali je naknadno pušten da se brani sa slobode. Porodica, ali i brojni građani i dan danas zahtevaju pravdu

– Od strane postupajućeg zamenika javnog tužioca više puta je urgirano veštacima da u što kraćem roku dostave nalaz i mišljenje – rečeno je iz Tužilaštva

Povodom toga, juče su njegovi roditelji izašli na mesto pogibije, gde su zapalili sveće, ostavili cveće i fotografiju deteta na kojoj je pisalo “Ćao, ja sam Despot. Mene nema već pola godine. Moj ubica je na slobodi”.

– Povodom predmetne saobraćajne nezgode od strane tužilaštva doneta je naredba da se obavi kombinovano veštačenje (sudsko medicinsko i saobraćajno tehničko) od strane sudskih veštaka. Od strane postupajućeg zamenika javnog tužioca više puta je urgirano veštacima da u što kraćem roku dostave nalaz i mišljenje. Nakon dostavljanja nalaza i mišljenja sudskih veštaka, biće preduzete druge procesne radnje – navedeno je.

Pročitajte još:

Istraga i utvrđivanje odgovornosti su, šest meseci kasnije, i dalje u toku, jer nisu gotova veštačenja.

Okrivljenom vozaču bio je određen pritvor 26. novembra prošle godine. Pritvor je ukinut 9. decembra na osnovu predloga branioca i na osnovu obaveštenja poštujućeg zamenika javnog tužioca.

Prema tvrdnjama roditelja malog Despota, tehnički pregled, koji se inače sprovodi u ovakvim situacijama, pokazao je da autobus nije bio tehnički ispravan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike