Detalji sa saslušanja Vuletića u SBPOK: Odgovarao sa "ne znam" i "nisam upućen"

27.05.2021

09:16 >> 10:21

0

Autor: J.B.O.

Evo o čemu su ga ispitivali inspektori

Detalji sa saslušanja Vuletića u SBPOK: Odgovarao sa "ne znam" i "nisam upućen"
Copyright M.M./ATAImages

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić ispitivan je juče više sati u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

On je ispitivan o relacijama ovog kluba sa navijačkom grupom “Principi” Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Na većinu pitanja, prema nezvaničnim informacijama, odgovarao je sa “ne znam” i “nisam bio upućen”.

Inspektore SBPOK najviše je interesovalo ko je omogućio kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića da koriste prostorije na stadionu Partizana, kako je napravljen svojevrsni “bunker” i kako se dogodilo da samo taj deo ne bude “pokriven” kamerama.

– Vuletić je sve vreme upirao prstom u druge ljude. Saslušan je po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, jer su te prostorije, koje je ova kriminalna grupa “okupirala”, bile mučilište za ljude i one koje bi namamili ili oteli. Iz operativnih policijskih saznanja, ali i na osnovu izjava nekih od ranije uhapšenih pripadnika ove grupe, saznalo se da je Vuletićeva uloga u jačanju i pomaganju Belivukove i Miljkovićeve ekipe bila izuzetno velika – navodi izvor blizak istrazi, prenose Novosti.

M.M./ATAImages

Vuletić je, međutim, negirao bliski kontakt sa Belivukom i Miljkovićem, iako je poznato da je bio lično angažovan u pisanju statuta za neke njihove lične projekte. Policija je presrela i razgovor između Vuletića i Belivuka, ali se juče nekadašnji potpredsednik Partizana “prao” od poznanastva i tesne saradnje sa ovom ekipom.

– Pozvan sam da dođem zbog prikupljanja podataka u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica. Na moje pitanje o čemu je reč, dobijam informaciju da je reč o FK Partizan, iako ja nikada nisam u klubu Partizan bio odgovorno lice – izjavio je medijima Vuletić, i dodao da je jedino odgovorno lice u FK Partizan Miloš Vazura, generalni direktor.

Pročitajte još:

Inače, Vuletić je u prostorijama SBPOK saslušavan u martu ove godine, kada su se iza rešetaka našli Belivuk, Miljković i dvadesetak članova njihove kriminalne grupe. On je i tada izjavljivao da ne zna ništa o njihovim poslovima, niti o stravičnim scenama mučenja koja su se odvijala u prostorijama na Partizanovom stadionu, koje su okupirali takozvani navijači iz “Principa”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike