Veštaci utvrdili: Vozač audija smrti bio pri čistoj svesti i zdravoj pameti kad je dvoje pokosio

31.05.2021

12:58

0

Autor: 24sedam

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda je Audijem quatro 4. maja usmrtio Andreja Prenkljušaja (12) i Dejana Ilića (48)

Veštaci utvrdili: Vozač audija smrti bio pri čistoj svesti i zdravoj pameti kad je dvoje pokosio
Copyright Facebook, Printscreen/RTS

Nemanja Stamenković (19) iz Beograda koji je svojim “Audijem quatro” 4. maja usmrtio Andreja Prenkljušaja (12) i Dejana Ilića (48) na Bulevaru Medijana u Nišu, psihofizički je bio sposoban da vozi automobil kada se dogodila saobraćajna nesreća, a što je zaključila komisija medicinskih veštaka.

Prema saznanjima Kurira, Ovu komisiju je činio tim lekara kao što su neuropsihijatar, psiholog i doktori sličnih specijalnosti.

To nam je neposredno potvrdio i advokat porodice žrtava, Bratislav Stojanović koji kaže da odbrana oštećenih neće imati primedbe na nalaz veštaka sudske medicine.

– Mi nemamo primedbe jer nalaz inicira da okrivljeni nije imao zdravstvene smetnje pri vožnji u tom trenutku. Međutim, njegova odbrana ima primedbe i angažovan je stručni savetnik medicinske struke koji će to verovatno i izneti – rekao nam je Stojanović.

U tom nalazu ukratko stoji da je Stemenković bio pri čistoj svesti i zdravom razumu tako da postoji mogućnost da je bio odgovoran za saobraćajnu tragediju.

Andrej je bio u Stop šopu da kupi punjač za baterije dok je Ilić šetao trotoarom sa prijateljem Draganom Ognjenovićem.

Stamenković je tada, nakon kružnog toka nagazio gas. Kolovoz je bio izuzetno klizav jer je ceo dan padala kiša.

On je sigurno vozio preko 100 kilometara na sat i auto je proklizao u stranu prema trotoaru. Vozilo je udario u ivičnjak tako da ga je to izdiglo.

Svedok Dragan Ognjenović je na suđenju rekao da je auto bukvalno leteo prema pešacima na trotoaru.

Bočnim delom automobila je udario pešake, a dečaka je odbacio preko ograde vodovoda.

Ovo zdravstveno veštačenje je bilo neophodno jer je okrivljeni u svojoj odbrani naveo da je u vreme tragedije, kada je skrenuo na bulevar imao neke šumove u ušima i da je imao nesvesticu.

pročitajte još:

On je tada naveo da je bio još jedan automobil, paralelno s Audijem, koji je navodno hteo da ih udari, ali to u kasnijim navodima obeju strana više nije bilo spominjano.

Nemanja se tada nije sećao ni marke ni boje tog drugog automobila.

Saobraćajni veštaci su utvrdili da je on vozio 133 kilometara na sat dok odbrana žrtava kaže da je posebnim veštačenjem, on išao 152 km/h.

Nemanjina odbrana, odnosno angažovani savetnik je na prethodnom suđenju rekao da je vozio 108 km/h što je razljutilo porodice žrtava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike