Žrtve lažnog plastičara iz Batajnice danas na saslušanju kod tužioca

01.06.2021 | 07:35 >> 07:50

Autor: 24sedam

Knežević i njegova majka Danijela uhapšeni su prošle nedelje nakon što ih je prijavila njihova poslednja žrtva kojoj su uništili lice

Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Sedam žrtava lažnog hirurga Save Kneževića, koji se sumnjiči da je unakazio na desetine žena svojim zahvatima za koje nema obuku, kao i četiri zdrastvena radnika, naći će se pred Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Prva saslušanja, prema pisanju Blica, o estetskim zahvatima koje je Knežević sprovodio počeće već danas u tužilaštvu, kada će govoriti oštećeni u postupku.

Knežević i njegova majka Danijela uhapšeni su prošle nedelje nakon što ih je prijavila njihova poslednja žrtva kojoj su uništili lice. Oboje su se na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu branili ćutanjem.

Lažni hirurg osumnjičen je da počinio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Njegova majka, po zanimanju cvećarka, osumnjičena je da je izvršila produženo krivično delo neovčašćeno bavljenje određenom delatnošću u pomaganju i produženo krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi u pomaganju.

Osumnjičenom Savi Kneževiću se stavlja na teret da se u neregistrovanoj ordinacaciji “Dr Sauvage” u Beogradu, koja nikada nije prijavljena niti upisana u Registar privrednih subjekata Agencije za privredne registre, u vremenskom periodu od 02. januara 2020. godine do 08. aprila 2021. godine za novčanu naknadu bavio određenom delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

pročitajte još:
pročitajte još:

Naime, on je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima (liposukcije, transfere masti, korekcije usana i dr.), prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata, da bi im, nakon zahvata, izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada sedam oštećenih lica.

Nakon hapšenja i saslušanja u tužilaštvu Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je osumnjičenima pritvor do 30 dana.

– Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke – rekla je portparolka suda Bojana Stanković.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam