Nišlija osumnjičen da je davao lažne potvrde o zaposlenju, a "radnici" uzimali kredite do 3,7 miliona

02.06.2021

15:01

0

Autor: A.S.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje

Nišlija osumnjičen da je davao lažne potvrde o zaposlenju, a "radnici" uzimali kredite do 3,7 miliona
Copyright Milos Tesic/ATAImages

Niška policija je uhapsila četvoricu Nišlija i jednu osobu iz Knjaževca zbog sumnje da je jedan od njih u periodu od 2019. do sredine 2020. godine overavao lažne potvrde o zaposlenju ostalima koji nisu bili zaposleni u njegovoj firmi u okolini Merošine, te da su oni lažna dokumenta koristili za odobravanje kredita koje nisu vratili, prenose Južne vesti.

Slobode su lišeni 61-godišnji M. S. iz Knjaževca, kao i 31-godišnji M. R, 28-godišnji N. Z, 40-godišnji I. V. i 35-godišnjaku N. T. iz Niša.

– Sumnja se da je N. T, od decembra 2019. godine do sredine jula 2020. godine, kao odgovorno lice jedne firme u Merošini koja se bavi prevozom robe, overavao lažne potvrde o zaposlenju i rešenja o administrativnoj zabrani ostalim osumnjičenima iako nisu bili zaposleni u njegovoj firmi – navode iz policije, prenose Južne vesti.

Pročitajte još:

Dodaju da se sumnja da su ostala četvorica ta lažna dokumenta koristili kako bi doveli u zabludu službenike jedne banke u Nišu koji su im na osnovu toga odobravali kredite, a oni ih nisu vratili, te su na taj način pribavili imovinsku korist od oko 3.744.000 dinara.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike