"Solarijum ih je unakazio, a ne ja:" Ovako se pred tužiocem branila uhapšena nadrilekarka

03.06.2021

14:50 >> 15:19

0

Autor: 24sedam

Na saslušanju je izjavila da je tretmane pacijetima pružala uređajem Plazma pen, za koji poseduje sertifikat

"Solarijum ih je unakazio, a ne ja:" Ovako se pred tužiocem branila uhapšena nadrilekarka
Copyright Printscreen/Instagram

Olgica Markanović danas je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštu negirala navode krivične prijave i izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmeticke prirode, te da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

– Izjavila je da je tretmane pacijetima pružala uređajem “Plazma pen” koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak – korišcenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila) – saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Foto:Instagram

Nakon saslušanja, predloženo je određivanje pritvora, “imajući u vidu da O. M. nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo”.

Olgica Markanović uhapšena je 1. juna na granici sa Hrvatskom, kada je pokušala da uđe u Srbiju.

pročitajte još:
pročitajte još:

– Krivičnom prijavom stavljeno joj je na teret da se u periodu od dve godine, neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu, u ul. Drinička br. 8, za novčanu naknadu bavila delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa.

Olgica se sumnjiči da je pružala medicinske estetske usluge i izvodila medicinske estetske zahvate nad pacijentima, kao što su spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža, ožiljaka o spaljivanje kapaka, i usmenim putem pacijentima prepisivala lekove, što je sve za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike