Prijatelj otkrio šta mu je baka Coka ispričala pred smrt? "Morala sam da ga ubijem, mučio me je"

12.12.2020 | 15:43 >> 15:51

Autor: Marija Vukićević

Baka Coka je pre dve godine izvršila jeziv zločin koji je duboko podelio javnost - nasred ulice, hicima iz pištolja, ubila je investitora Zorana Trifunović

Copyright Ubistvo investitora snimile kamere Foto: Printscreen Youtube

Samo dan nakon što je Stojanka Stojanović (72), poznatija kao baka Coka, izvršila samoubistvo u svojoj kući u Ulici Olge Jovanović u Beogradu, njen dugogogodišnji poznanik je ispričao kako je živela poslednjih dana, ali šta mu je govorila.

-Rekla mi je. Ja sam morala da ga ubijem, on je mene mučio dve godine. Nisam više mogla da izdržim” i ja sam joj verovao. Žao mi je što je naudila sebi, ali verujem da nije mogla više – rekao je za Blic njen prijatelj.

Baka Coka je pre dve godine izvršila jeziv zločin koji je duboko podelio javnost – nasred ulice, hicima iz pištolja, ubila je investitora Zorana Trifunovića, sa kojim je godinama bila u sukobu oko placa na kom se nalazi njena porodična kuća.

Da je starija Beograđanka hladnokrvno izrešetala muškarca na ulici, pa pištolj stavila u ceger i otišla kući da spava, otkriveno je kada je policija pregledala snimke sa sigurnosnih kamera na kojima se jasno vidi kako se odigrao zločin.

Njen dugogodišnji poznanik i prijatelj ispričao je da Stojanka, ili baka Coka kako je i on uvek zvao, nakon izlaska iz pritvora nije bila ista osoba.

Kako priča njen prijatelj i komšija, viđali su se često otkad je izašla iz pritvora, ali napominje “nije bilo kao ranije”.

– Slabije je izlazila. Nije ona baš poštovala vreme kada je smela da izlazi zbog nanogice, viđao sam je i dok šeta ili u prodavnici – navodi on.

Kako kaže, u jednom od razgovora otkrila mu je i zbog čega je hladnokrvno ubila investitora.

Oproštajno pismo i nož u grudima: Na Zvezdari pronađeno telo žene

– Kad je došla iz pritvora u kućni, rekla mi je da je to morala da uradi. “Mučio me je dve godine, nisam mogla da izdržim”. Rekla mi je to i ja sam joj poverovao – kaže prijatelj.

Kako navodi, zločin ju je promenio i nakon toga je jednom već pokušala da se ubije.

– Jednostavno žena nije bila dobro – rekao je on.

Komšije se, kažu, nisu žalile na nju. Uvek je htela svima da pomogne.

– Ja jednu lošu reč nemam da kažem za nju, a to što je uradila… verujem da nije mogla da živi od njega… Sećam se da je jednom kad su nekog dečka iz ulice hteli da isele iz kuće, Coka prvi skočila i govorila kako nikoga ne može niko da izbaci. Svi u kraju su uglavnom starosedeoci i svi znaju kakva je Coka bila. Žao nam je što se ubila – kažu komšije.

Sin baka Coke za 24sedam otkriva šta ju je mučilo poslednjih dana života: “To više nije bila ona”

Podsetimo, Stojanka Stojanović sinoć je pronađena mrtva u svojoj kući na Zvezdari. Samoubistvo je izvršila tako što je sebi zarila nož u grudi.

Slučaj baka Coke ostao je upamćen kao zločin koji je oštro podelio srpsku javnost – na one koji u njenom činu vide “samoodbranu od višegodišnjeg zlostavljanja bahatog investitora”, i one koje smatraju da je uprkos svemu, ona drugom ljudskom biću oduzela život, i da zbog toga mora da odgovara.

Stojanki Stojanović je zbog ubistva investitora pretilo 15 godina robije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam