Srbin držao leš majke u koferu: Telo trunulo sedam godina u Parizu, dok je on primao njenu penziju

05.06.2021

17:16 >> 17:38

0

Autor: A.S.

Naime, on je nakon toliko vremena odlučio sam da se preda

Srbin držao leš majke u koferu: Telo trunulo sedam godina u Parizu, dok je on primao njenu penziju
Copyright Pixabay/ATA Images

Srpski državljanin Saša P. (47) držao je sedam godina mrtvu majku Zlatu (75) u kupatilu u stanu u Parizu, a sve zarad njene penzije, koju je godinama primao.

Nakon što je žena preminula od raka 2014. godine, on ju je “spakovao” kao fetus i čuvao u koferu prekrivenom ceradom, prenosi Parizijen.

Kako navode francuski mediji, u utorak se sam prijavio policiji.

– Srpski državljanin se sam predao policiji u utorak ujutru i do detalja ispričao svoj bizarni slučaj. Rekao je istražiteljima da je njegova majka preminula od raka 2014. i da se nije lečila od ove opake bolesti. Istakao je da je nesrećna žena umrla sama u stanu – prenose tamošnji mediji i dodaju:

– Nakon njegove ispovesti, policija je ušla u stan u 20. pariskom okrugu i šokirala se prizorom koji je zatekla. Zlatino telo pronađeno je u kupatilu, a njen sin se baš potrudio da zakamuflira nesrećnu ženu. Njeno telo namestio je u položaj fetusa i onako skupljeno stavio u kofer, koji je pokrio ceradom. Istražiteljima je navodno objasnio da se na ovaj morbidan čin odlučio radi finansijske koristi.

Pročitajte još:

– Policiji je ispričao da je beživotno telo svoje majke prekriveno ceradom prvo sakrio u ormar nakon njene smrti, kao i da je pomoću pene pokrivao miris raspadanja. Priznao je da nije proglasio smrt majke i da je zadržao leš zbog penzije koju je nesrećna žena primala – prenose mediji.

Komšije šokirane

Komšije ove srpske porodice u Parizu rekle su za Parizijen da su Sašu pitale gde mu je majka.

– Zlatu dugo nismo videli pa smo ga pitali za njen nestanak, a on nam je rekao da se “vratila u Srbiju, kako bi proživela poslednje godine starosti u domovini” – prenose oni.

Srbin je u utorak uhapšen, ali je pušten nakon obdukcije, koja je utvrdila da je njegova majka umrla prirodnom smrću.

– Navodno je odlučio da tek sad progovori pošto nije znao šta će s koferom u kom mu je mrtva majka jer je dobio obaveštenje da mora da napusti stan – kaže izvor i dodaje:

– Srbin verovatno nije imao više pravo na korišćenje stana i zato je odlučio da okonča situaciju u kojoj je godinama živeo.

Odgovaraće samo za uzimanje penzije

– Kako je utvrđeno istragom, njegova majka nije umrla nasilnom smrću. Zbog toga je on na slobodi, a moraće da vrati novac koji je godinama uzimao od njene penzije – pišu francuski mediji.

Sličan slučaj dogodio se u tokom 2019. godine i u Srbiji. Tada je muškarac, nakon smrti čuvao telo majke najpre u krevetu, pa u kadi i na kraju se odlučio da je sahrani u garaži, samo da bi nastavio da prima deviznu penziju

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike