Ko je uhapšeni "kavčanin"? Velja Nevolja ostao bez moćnog saradnika, Dekster bio spreman da ubija!

08.06.2021 | 07:51 >> 09:45

Autor: J.B.O.

Lažno prijavljen na spisak nestalih iz Veljine ekipe, da bi neometano mogao da se kreće

Copyright ATA Images

Na teritoriji Austrije juče je sprovedena policijska akcija u kojoj je uhapšen Dario Đorđević, zvani Dekster, visokopozicionirani član “kavačkog klana”, bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i čovek koji se dovodi u vezu sa organizacijom najmanje tri likvidacije u Beogradu.

Interesantno je da je policiji pre izvesnog vremena prijavljen nestanak Đorđevića i našao se na tom famoznom spisku sa petnaestak imena mladića o čijoj se sudbini ništa ne zna. On je, međutim, sada zatečen sa falsifikovanim dokumentima i nema sumnje da je njegov nestanak lažno prijavljen kako bi mogao nesmetano da se kreće i čini krivična dela.

Njegovo lociranje i hapšenje sprovedeno je u koordinisanoj akciji na osnovu informacija operativnih informacija pripadnika MUP Srbije i Bezbednosno informativne akcije (BIA), pišu Novosti.

Kako se sumnja Đorđević je organizator kriminalne grupe, čiji su neki od članova ” pali” pre mesec dana u glavnom gradu Austrije, Beču.

Prema nekim operativnim saznanjima Đorđević je za račun “kavačke” ekipe i svojih saradnika Belivuka i Miljkovića, organizovao ubistva Aleksandra Šarca, Lazara Vukićevića i Dragana Ristića. Navodno, i sam je bio spreman da ubija.

Pročitajte još:

O Đorđeviću, zvanom Dekster, nešto više se čulo 2008. godine kada su u Kaluđerici, u sukobu dve grupe ljudi, koje su mediji tada označili kao kriminalne bande, smrtno stradali Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene. Govorilo se i da je reč o navijačkom sukobu.

Među uhapšenima, osumnjičenim za teško ubistvo našao se i Đorđević.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam