Holanđanin koji je bio osumnjičen za ubistvo mlade Izabele, osuđen samo za silovanje, uzrok smrti nepoznat

08.06.2021

20:12 >> 20:23

0

Autor: A.S.

Mlada Izabela Todorović stradala je pre tri godine u Švajcarskoj

Holanđanin koji je bio osumnjičen za ubistvo mlade Izabele, osuđen samo za silovanje, uzrok smrti nepoznat
Antonio Ahel/ATAImages

Holanđanin J. B. (40), koji je pre tri godine uhapšen u Švajcarskoj zbog sumnje da je ubio a potom telo Srpkinje Izabele Todorović (21) umotao u tepih i bacio u šumu, osuđen je na tri godine i osam meseci zatvora i 10 godina zabrane ulaska u zemlju.

On je prema pisanju portala “Kosmo” osuđen zbog skrnavljenja tela, ali i silovanja ne i za ubistvo jer na sudu nije dokazano da je nesrećna devojka ubijena. Telo je bilo u fazi raspadanja, a nije bilo vidljivih povreda te je uzrok smrti zapravo još uvek nepoznat.

Podsetimo, za slučaj se saznalo u januaru 2018. godine kada je vlasnik šume kod Zezikona u kantonu Turgau M. H. (78) pronašao telo.

– Nestanak devojke bio je prijavljen u novembru 2017. godine. Tada je bilo poznato da je živela sa Holanđaninom, ali on tada navodno nije znao gde je ona. Telo je pronađeno tri meseca kasnije umotano u tepih i u fazi raspadanja – navodi portal.

Pročitajte još:

Kada je telo pronađeno nije bilo moguće utvrditi uzrok smrti ali je nesumnjivo dokazanao da ga je tu doneo upravo J. B. i da su mu u tome pomogla dvojica muškarca.

– Istragom je dokazano da je Holanđanin silovao nesrećnu devojku koja je potom umrla. Telo je umotao u tepih u stanu, a nakon toga uz pomoć dvojice prijatalje ubacio u automobil “rendž rover” i oterali do šume. Tamo su ga bukvalno skotrljali i ostavili – piše švajcarski portal.

Javno tužilaštvo takođe je ranije optužilo osumnjičene za posedovanje narkotika te su kažnjeni i za ta dela – piše portal. Pre tri godine o ovom slučaju izveštavali su i naši mediji, a majka nesrećne devojke tada je izjavila da je Izabela radila u jednom lancu restorana brze hrane.

– Nestala je 3. novembra. Poslala mi je SMS. Napisala je da sa koleginicom ide nešto da pojede i da će ujutro vozom da dođe kući, ali, nije došla – rekla je majka tada.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi