"Zakvaljujem", "teknologija", "Novi Sat": Ko je Jovo Vujanović, nemušti direktor kojem sada preti zatvor (VIDEO)

09.06.2021

14:48

0

Autor: 24sedam

Vujanović je postao popularan širom društvenih mreža kada se na Jutjubu pojavio njegov intervju, u kojem je pravio mnoštvo lapsusa, a zbog čega je deo jav

"Zakvaljujem", "teknologija", "Novi Sat": Ko je Jovo Vujanović, nemušti direktor kojem sada preti zatvor (VIDEO)
Copyright Jovo Vujanović / Printscreen / Youtube

Jovo Vujanović (80) našao se u žiži javnosti nakon što se njegovo ime pojavilo u krivičnoj prijavi protiv pet osoba zbog sumnje da su od 2014. do 2018. godine oštetili DP “Novi Sad – Gas” za više od osam miliona evra.

Portal 24sedam dobio je potvrdnu informaciju da su uhapšeni B. M. (77) i M. M. (32), dok Vujanović nije priveden zbog zdravstvenog stanja, već je protiv njega podneta krivična prijava, a u bekstvu se nalaze Kazahstanci N. K. Z. i F. H. Z.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšeni su osnovali preduzeće “Selinus Gas & Oil” u Novom Sadu, te su u njemu obavljali funkcije vlasnika i odgovornog lica. Strani državljani koji se nalaze u bekstvu su, kao vlasnici i odgovorna lica, kompanija “Selinus LTD” iz Londona i “Mat Enterprise” iz Kazahstana.

Pročitajte još:

Vujanović je postao popularan širom društvenih mreža kada se na “Jutjubu” pojavio njegov intervju, u kojem je pravio mnoštvo lapsusa, a zbog čega je deo javnosti mislio da se radi o montiranom snimku.

Ipak, to je bila surova realnost i neznanje osnovnih gramatičkih pravila, ali i pogrešno izgovaranje reči poput “zakvaljujem”, “teknologiju” i “gasikacija”. Vujanović na snimku čak i Novi Sad krsti u “Novi Sat”…

– Kako Novi Sat radi! Kako Novi Sat radi! Mučimo se šnjima i ne bi ulazio u palameniku snikim. Šta je uložio Novi Sat u gas? Novi Sat je vazda to držao. Kostatno sa Srbijagasa, nonstat je bio u kreditu. Mi smo se vratili u društveno preduzeće đe smo pre i bilili” – nemušto je objašnjavao Vujanović. U nastavku razgovora pominje kako nije lepo da se “čoek” sam “kvali”.

“Novi Sad – Gas” je 2019. godine bio u blokadi i sa ogromnim dugovanjima prema “Srbijagasu” od skoro devet milijardi dinara, pa je nakon smene Vujanovića usledilo i preuzimanje firme od strane nacionalne gasne kompanije. Tada su oduzeti pečati firme kao i dokumentacija.

Preduzeće je konstantno ulazilo u blokade. Početkom februara 2014. godine blokada je iznosila čak 1,7 milijardi dinara, ali je firma za to vreme normalno poslovala i čak davala donacije udruženjima.

Vujanović, je pored ovoga, vodio i preduzeće “Bijeljina Gas”, a bio je jedan od zastupnika u firmi “Eneko”, dok je na svojoj kućnoj adresi imao prijavljene još dve firme. Jedna od njih se zvala “Petrović- Vujanović” i zapravo je bila benzinska pumpa. Preko ovih firmi Vujanović je svojevremeno pokušavao da privatizuje “Novi Sad Gas”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike