Divljanje u Beton hali: Podnet optužni predlog protiv nasilnika

10.06.2021

12:23 >> 13:03

0

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po zatvora, a U. S., N. N., J. V., M. P., J. P., S.

Divljanje u Beton hali: Podnet optužni predlog protiv nasilnika
Copyright

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje, odnosno nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda na Savskom šetalištu.

Optužnim predlogom tužilaštvo traži da se svi proglase krivima i da sud osudi V. J. na kaznu od godinu i po zatvora, a U. S., N. N., J. V., M. P., J. P., S. P., F. M., N. R. i I. Š. na godinu dana zatvora, saznaje Tanjug.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se svima produži pritvor, imajući u vidu da je izvršeno krivično delo sa elementima nasilja, kao i zato što su krivično delo izvršili u grupi zajedno sa više N. N. lica, članova navijačke grupe, i da je delo izvršeno na javnom mestu, u prisustvu velikog broja gostiju i zaposlenih.

Produženje pritvora se traži i zbog “prisutnosti straha i velikog uznemirenja kod oštećenih, lične i imovinske nesigurnosti, koje okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi okrivljeni ponovili krivično delo”, navelo je Tužilaštvo u saopštenju.

U najkraćem roku Tužilaštvo je ispitalo više od 20 svedoka, od kojih 15 oštećenih, pet policijskih službenika i dva radnika obezbeđenja, pribavilo druge dokaze i odštetne zahteve, ponovo pregledalo video-zapise, nakon čega je donelo odluku o optuženju.

“Okrivljeni su u grupi i zajedno sa više N. N. lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana”, navodi Tužilaštvo.

Pročitajte još

Tu su, kako dodaje, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana. Uz vrisku i plač, tražeći zaklon, bežali su u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nerede na Savskom šetalištu. Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a protiv njih 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike