Istraga i dalje u toku: Ljajić i Vasiljevski radili za Velju?

11.06.2021

13:20 >> 13:22

0

Autor: A.S.

Pritvor im je u međuvremenu ukinut i sada se brane sa slobode

Istraga i dalje u toku: Ljajić i Vasiljevski radili za Velju?
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Istraga protiv bivšeg načelnika Odeljanja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga Predraga Ljajića i inspektora i v.d. šefa odseka za droge Bojana Vasiljevskog i dalje traje, rečeno je danas Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje vodi ovaj postupak.

Ljajić i Miljković se terete da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija osumnjičenih vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i da zadrže pronađeni novac.

Oni su bili uhapšeni u februaru, nekoliko dana nakon hapšenja Belivuka, Miljkovića i još dvadesetak pripadnika njihove grupe, nakon čega im je bio određen pritvor.

Pritvor im je u međuvremenu ukinut i sada se brane sa slobode.

U okviru istrage protiv Belivukove grupe sinoć je uhapšen inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK Božidar Stolić po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Mediji pišu da je on prenosio infomacije “kavačkom klanu”. Pred tužioca bi trebalo da bude izveden u roku od 48 sati

Ljajić i Vasiljevski se terete kao saizvršioci za krivično delo “pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela”.

Jedan od njih se pred tužiocem zimus branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu.

Pročitajte još:

Policija je nakon hapšenja saopštila da se oni sumnjiče da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi OKG koju su predvodili Belivuk i Miljković svesno i voljno “površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela”.

Policija je, međutim, naknadnim pretresom stana u njemu pronašla pištolj.

Takođe, policajci se terete da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, “iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike