Vraćala se iz posete ocu, pa je pregazio automobil: Uskoro veštačenje pogibije devojčice (4)

13.12.2020

15:22 >> 15:31

0

Devojčica M. K. izašla je naglo iz automobila u Aleksincu, a zatim je pokosio automobil citroen. Pre toga je bila u poseti ocu u zatvoru

Vraćala se iz posete ocu, pa je pregazio automobil: Uskoro veštačenje pogibije devojčice (4)
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu naložiće saobraćajno veštačenje kako bi se utvrdilo ima li odgovornosti vozača “sitroena” iz okoline Ražnja  (26), koji je 13. septembra oko 16.10 sati na putu Aleksinac – Ražanj kod sela Vukašinovac naleteo na četvorogodišnju devojčicu M.K. iz Mataruške Banje i usmrtio je na licu mesta!

Protiv vozača je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja kako bi se u istrazi otvorila mogućnost da se obavi ovakvo veštačenje, a u OJT Aleksinac su pristigla i ostala potrebna dokumenta.

Pexels

– Predmet je kompletiran. Došla je krivična prijava, došao je obdukcioni zapisnik i uskoro će biti zakazano saslušanje vozača nakon čega će biti naloženo saobraćajno veštačenje. Tim veštačenjem će se utvrditi da li je za vozača bila predvidiva ili nepredvidiva prepreka da, iz vozila koje je parkirano nepropisno pored puta, na kolovoz dete sa leve strane vozila izađe samo četvorogodišnje dete bez nadzora. Od tog veštačenja će zavistiti da li u pomenutom događaju ima uopšte krivice vozača – kažu u Osnovnom javnom tužulaštvu u Aleksincu.

Pročitajte još: Kuća užasa u Zemunu: Isekla vrat skalpelom posle svađe sa suprugom?

Kako se ranije pisalo, prvi nalazi istrage pokazali su da je automobil “reno 5”, u kojem je bila devojčica, bio parkiran pored puta tako da je samo zadnji točak 20 centimetara bio na kolovozu.

Majka devojčice je sa desne strane “renoa” izašla da drugo dete odvede u wc dok je i vozač automobila – stric oca devojčice M.K., takođe izašao na kratko iz vozila.

U jednom trenutku devojčica M. K., koja je ostala sama u automobilu, nekontrolisano je izašla iz vozila na kolovoz sa leve strane kada je na nju je naleteo “sitroen” i usmrtio je na licu mesta.

Foto: Profimedia

Prema prvim nalazima istrage, vozač se automobilom kretao magistralnim putem drugog reda, brzinom od između 60 i 70 kilometara na čas – a dozvoljeno je 80 kilometara na čas pa će se u daljem postupku utvrditi da li je mogao da reaguje u takvoj situciji i izbegne naletanje na dete, ili pak ima odgovornosti što je dete ostavljeno bez nadzora u automobilu.

U krvi vozača “sitroena” nije pronađen alkohol.Prvi nalazi ukazivali su da je vozač kočio tek posle naletanja na dete pa je od presudne važnosti da se veštačenjem utvrdi u kojem trenutku je devojčica izašla iz automobila i da li je vozač, koji se kretao ispod ograničenja brzine, imao vremena da je uoči i zakoči.

Prema rečima porodice, devojčica je kobnog dana sa majkom i stricem otputovala za Niš u posetu svom ocu koji se nalazi na odsluženju kazne u tamošnjem Kazneno-popravnom zavodu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: blic.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike