Sukob porodica u lovu na tartufe: Podignuta optužnica zbog ubistva braće Jeličić

16.06.2021

21:05 >> 21:21

0

Autor: A.S.

Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u ataru sela Jarak, kod Sremske Mitrovice

Sukob porodica u lovu na tartufe: Podignuta optužnica zbog ubistva braće Jeličić
Pixabay

Sukob koji je eskalirao u ubistvo početkom decembra prošle godine u šumi u okolini Sremske Mitrovice, kada su se dve porodice susrele u lovu na tartufe, a stradala su braća Jeličić, konačno će pred sudiju.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Dejana Erića (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata Nebojše Erića (37), Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv Dejana.

Braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi u ataru sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Erići su se tog jutra sreli u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe. Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču.

Pročitajte još:

– Jeličići, koji su u tom trenutku imali kopalice, nasrnuli su na Eriće, a onda je Dejan ispalio nekoliko hitaca u jednog brata, a Nebojša u drugog – navodi naš izvor iz istrage, dodajući da je Dejan u policiji hteo da zaštiti brata, pa je rekao da je on pucao u obojicu – prenose Novosti.

Međutim, nalazom “parafinske rukavice” pronađene su barutne čestice i kod njega, što je bilo dovoljno za podizanje optužnice.

I posle šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga, od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na “zlatne gljive”.

Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji, zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

“Podzemno blago” vredno i do 150 evra

Tartufi ili kako ih još zovu “podzemno blago” mogu se naći na mnogo lokacija u Srbiji. Crni tartufi se prodaju od 50 do 150 evra po kilogramu, dok su beli mnogo skuplji i oni mogu da dostignu cenu i do nekoliko hiljada evra. Uglavnom rastu po šumama, u neposrednoj blizini reka, a kapitalni primerci mogu se naći na Fruškoj gori.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi