Lagao je da radi, a išao kod drugih žena: Tibor brutalno ubio nevenčanu suprugu i živeo pored njenog leša

17.06.2021

21:19 >> 22:56

0

Autor: M.Vu

Tibor Vereš (53) iz Adorjana u opštini Kanjiža, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo svoje nevenčane supruge Julije Horvat

Lagao je da radi, a išao kod drugih žena: Tibor brutalno ubio nevenčanu suprugu i živeo pored njenog leša
TANJUG/ SINISA KUPINOVIC/ nr

Tibor Vereš (53) iz Adorjana u opštini Kanjiža, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo svoje nevenčane supruge Julije Horvat (57) u njenoj kući u tom selu.

Vereš je priznao da je ubio Juliju pre nedelju dana nakon svađe tako što joj je naneo povrede metalnom šipkom koju je uzeo iz špajza, a nakon što je njeno telo preneo u sobu, stavio u krevet i pokrio ćebetom, nastavio je da živi u drugoj sobi u istoj kući! Po selu je pričao da je Julija otišla u Nemačku da radi i da se neće vraćati, piše “Blic”.

Ubica je u uhapšen u Kanjiži i to u kući druge žene sa kojom je takođe bio u emotivnoj vezi.

Policija u Kikindi je saopštila da je osumnjičenom određeno zadržavanje i da će on biti priveden u Više javno tužilaštvo u čijoj nadležnosti je istraga zločina.

Meštani Adorjana su u šoku, ne pamte tragičniji događaj u svom mirnom zaseoku u kome svi vode računa jedni o drugima. O Tiborovom odnosu prema nevenčanoj supruzi koja ga je mnogo volela niko ne može da kaže nijednu lepu reč jer je varao.

TANJUG/ SINISA KUPINOVIC/ nr

Par je bio u vezi oko tri godine i Vereš je živeo u njenoj kući. Za njegova neverstva svi su znali, pričaju da je imao više žena u isto vreme, ali u policiji i u ulici Pap Pala, u kojoj su živeli nesrećna žena i ubica, tvrde da nije bio nasilan ni prema njoj niti prema drugim ljudima.

Da se 7. juna ipak nešto dogodilo i da Julije nema u uobičajeno vreme u bašti, u crkvi ili pred kućom, primetio je prvi Čaba Boršoš, predsednik Mesne zajednice „Adorjan“, koji je i prijavio policiji da sumnja da iza spuštenih roletni i zatvorenih vrata nešto nije u redu.

– Tibora nije isto bilo nekoliko poslednjih dana u selu, i sve mi je bilo sumnjivo. Zato sam slučaj prijavio policiji. Njega su pronašli u Kanjiži kod druge žene, a njeno telo je bilo na krevetu prekriveno ćebadima. Odmah je priznao krivicu i ispričao je šta je uradio. Koliko je nama poznato, posvađali su se i šipkom iz špajza je udario otpozadi u glavu. Preneo je na krevet i nastavio da živi sasvim normalno. Strašno – kaže Čaba Boršoš.

TANJUG/ SINISA KUPINOVIC/ nr

Pored nje bio sa još četiri žene

Julia Horvat je pre četiri godine posle smrt svog prvog supruga ostala udovica, a kada je upoznala Tibora bila mu je treća ili četvrta veza za koju meštani znaju, ali je pored nje bio sa još četiri žene iz okoline.

– Bila je jako zaljubljena u njega. Inače je imućna bila, a zbog njega je rasprodala zemlju i mehanizaciju. Kada je pio, pio je danima, a ako ne bi pio bio je normalan. Sada je pio. Julia je rodom iz Mađarske, othranili su je staratelji, ima samo jednu sestru u Mađarskoj i nju sam kontaktirao zbog sahrane. U petak će biti sahranjena na lokalnom groblju u Adorjanu – kaže Boršoš.

Pročitajte još:

Lagao je da radi, a išao je kod drugih žena

Prema rečima meštana Julia je od prvog muža nasledila penziju i nije bilo potrebe da radi, ali je volela da baštovanstvo i uređivala je i crkveni vrt u selu.

– Ubio je 7. juna. Uvek je bila subotom u svojoj bašti. Sada je nije bilo, a kada je u četvrtak trebala da sređuje baštu u crkvi Tibor je rekao svešteniku da je otišla u Nemačku da radi i da neće dolaziti više da pomaže. Kobnog dana su sedeli za stolom, Tibor je nju lagao da radi na raznim mestima, a zapravo je išao kod drugih žena. Pre tri nedelje joj je rekao da je u banji Kanjiži, da leži i da ne može da dođe kući. Ona ga je toliko volela da je sve verovala, međutim ipak je sumnjala i zato su se posvađali. Nakon što je udario proverio joj je puls i odvukao telo u sobu i stavio je u krevet. Komšije pričaju da je posle ubistva prodavao njene piliće i rekao je da je kupio kuću u Kanjiži i da ide tamo da živi zbog čega i rasprodaje stvari – kažu Boršoš i komšije nesrećne žene.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti