Opsadno stanje u Sarajevu: Eleza u Tužilaštvu čuvali specijalci, saslušanje trajalo četiri sata (VIDEO)

18.06.2021

14:30 >> 15:02

0

Autor: A.S.

Elez je iz sigurnosnih razloga, dovezen u ranu zoru, oko šest sati

Opsadno stanje u Sarajevu: Eleza u Tužilaštvu čuvali specijalci, saslušanje trajalo četiri sata (VIDEO)
Darko Elez / Printscreen Youtube

Nakon četiri sata, okončano je saslušanje Darka Eleza u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, gde je bio ispitan na okolnosti svih saznanja oko ubistva sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Elez je u Tužilaštvo KS stigao uz jako policijsko obezbeđenje policije, preko deset marica, nekoliko vozila i na desetine policajaca osigurali su njegovo sprovođenje. Na nogama su bili sarajevski specijalci, Jedinica za podršku MUP-a KS, Sudska policija.

Kako prenosi Avaz, sa lica mesta, Elez je nakon saslušanja uveden u jedno od vozila nakon čega se policijska kolona uputila prema državnom zatvoru u Vojkovićima.

Radi se o najvećem stepenu osiguranja, a tome svedoče i snajperisti koji su se nalazili na krovu obližnjeg objekta, prenosi ovaj portal.

Prema saznanjima Avaza, Elez je iz sigurnosnih razloga, dovezen u ranu zoru, oko šest sati.

Inače, na skoro svakoj raskrsnici glavne saobraćajnice nalazila se makar jedna policijska ekipa.

Pročitajte još:

Darko Elez je 3. marta izručen BiH iz Srbije i od tada se nalazi u pritvoru u Državnom zatvoru u Istočnom Sarajevu.

Dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Srbiji njegov tadašnji advokat Duško Tomić tvrdio je da je Elez spreman otkriti imena ubica, a njegove tvrdnje proveriće kantonalni tužioci.

Inače, istraga vezana za brutalnu likvidaciju sarajevskih policajaca Šehovića i Vujinovića traje već treću godinu, ali bez rezultata. Nikada nije pronađeno ni puška ni vozilo koje je kobne noći bilo na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Policija je nedugo nakon ubistva uhapsila Srećka Trifkovića s Pala i još tri osobe, ali su oni nakon devet meseci pritvora pušteni na slobodu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti