Uhvaćen serijski napadač Nišlija: Nije mu se svidelo kako sugrađani hodaju, pa ih napadao nožem!?

28.06.2021

18:43

0

Autor: A.S.

On je bez razloga naneo ubode trojici momaka

Uhvaćen serijski napadač Nišlija: Nije mu se svidelo kako sugrađani hodaju, pa ih napadao nožem!?
Ilustracija/Pixabay

Nišlije su prethodnih dana živele u strahu, jer je gradom kružio muškarac sa nožem, koji je ubadao slučajne prolaznike.

Nekoliko dana nakon što je vest dospela u javnost, slobode je lišen dvadesetogodišnji V. J. koji je 23. i 24. juna bez razloga povredio trojicu prolaznika, prenosi Telegraf.

Prvi incident dogodio se u ulici Branka Krsmanovića kada je oštrim predmetom uboden tridesetogodišnji V.Đ. Samo dan kasnije, u ulici Ljube Didića povređeni su devetnaestogodišnji S.M. i njegov drug A.K. (24). Na svu sreću, niko od trojice žrtava pomahnitalog mladića nije zadobio ozbiljnije povrede ali je informacija o bezrazložnim ubadanjima nedužnih prolaznika koja se već nekoliko dana deli na društvenim mrežama, uznemirila Nišlije.

Mada se po socijalnim mrežama navodilo da je desetak Nišlija postalo meta iracionalnih nasrtaja, Policijskoj upravi u Nišu prijavljena su samo tri ovakva slučaja.

Identifikaciji napadača pomogao je snimak sa nadzornih kamera u ulici Ljube Didića, a V.J. su prepoznali mladići koji su na tom mestu povređeni.

Prema prvim informacijama, on je priznao delo a branio se da mu se nije svidelo što su se žrtve, kako je on smatrao, „širile“ dok su prolazile ulicama.

Već nekoliko dana, društvene mreže su pune informacija o ovim događajima, a jedna od žrtava napada detaljno ga je opisala.

Pročitajte još:

– Da naglasim, imao je kratku kosu, sa strane ošišan na jedinicu, a gore je malo duža kosa, široka ramena, ima malo mršavije ruke, noge su mu bile mršave, malo hoda čudno. Visina mu je između 175 i 180, godine negde između 1998. i 2002. Facu ne mogu ovako da mu opišem jer je u tom trenutku kada se moj drug izdrao na njega od bola, on se okrenuo i rekao : – Šta je bilo, šta je bilo? Kad se okrenuo, pošto je pričao, faca mu je bila malko izdužena, tako da facu ne mogu da opišem. Pazite se, proveravajte leđa i gledajte okolo, pošto zna da priđe baš blizu. Iako nema nikog iza vas, pogledajte ko hoda brzo ili ko trči, pošto sam ga pre uboda, primetio kako trči i da prelazi ulicu kako bi došao ka nama. Ali nismo ništa očekivali, mislili smo da je neki prolaznik. Pazite se, gledajte sve živo – naveo je jedan od trojice momaka koji su napad prijavili policiji.

Drugi Nišlija, koji smatra da je primetio osobu odgovornu za ove napade napisao je da ga je uočio na kraju Dušanove ulice kod Simpa.

– Prišao je meni i mojoj devojci dok smo se vraćali iz grada. Držao je nož u ruci, belu majicu i kačket. Rekao je da nas neće dirati nego da beži od intrventne, a onda je neko vreme išao za nama. Policije nigde nije bilo. Bio je još jedan lik sa njim, stajao je malo dalje tako da nisam primetio šta nosi – napisao je ovaj mladić.

Nišlije su sinoć pisale da je viđen u blizini Starog groblja, a jutros da je primećen kod TC „Roda“. Preko društvenim mreža masovno je deljeno upozorenje na manijaka i apelovano na građane da se osvrću, te da beže ukoliko primete da neko trči za njima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi