Dvojica osumnjičenih za zloupotrebu položaja se brane sa slobode: Sudija promenio odluku tužilaštva

29.06.2021

14:41

0

Autor: A.S.

Sumnjiče se da su na štetu privrednog subjekta iz Mačvanskog Metkovića pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist od gotovo 70.000.000 dinara

Dvojica osumnjičenih za zloupotrebu položaja se brane sa slobode: Sudija promenio odluku tužilaštva
Copyright Pixabay

Zakonski zastupnik privrednog subjekta DOO „Newland investment“ iz Subotice, Đ.O. (35) i odgovorno lice M.P. (52) osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica, posle saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, pušteni su da se brane sa slobode.

Iako je tužilaštvo tražilo da se obojici odredi pritvor, sudija za prethodni postupak im je dozvolio da se u daljem postupku brane sa slobode.

Njih dvojica se, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, sumnjiče da su na štetu privrednog subjekta iz Mačvanskog Metkovića pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist od gotovo 70.000.000 dinara.

Pročitajte još:

Po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, u zajedničkoj akciji sa MUP RS POBK zadržani su radi saslušanja, i protiv njih je započeo krivični postupak donošenjem naredbe o sprovođenju istrage zbog navedenog krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike