Otrov za ručak u Beogradu, metak u cevi u Kotoru: Svi pokušaji ubistva vođe „škaljarskog klana“

04.07.2021

19:00 >> 20:55

0

Autor: Lj. Keković

Vukotića je sigurne smrti prvi put spasila devojka, a drugi put telohranitelj

Otrov za ručak u Beogradu, metak u cevi u Kotoru: Svi pokušaji ubistva vođe „škaljarskog klana“
Copyright Jovan Vukotić/Printscreen/YouTube

Samo spletom neverovatnih okolnosti kotoranin Jovan Vukotić, vođa „škaljarskog klana“, izbegao je smrt!

On je odavno na nišanu suprostavljene “kavačke grupe”, čiji je odbegli vođa Radoje Zvicer, blizak zloglasnom Velji Nevolji i njegovoj kriminalnoj grupi, bio spreman da za njegovu glavu plati ubici 500.000 evra.

Toliko je, kako se pretpostavlja, bilo izdvojeno i za atentat na samog Zvicera u Kijevu 2020. godine, kada je teško ranjen.

Jovan Vukotić Foto: MUP

Iako su gotovo svi visokopozicionirani „škaljarci“ likvidirani u krvavim obračunima sa Kavčanima, od kojih je najsuroviji svakako bio napad na Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kad su sa 24 metka likvidirani pred porodicama, Vukotića je sigurne smrti prvi put spasila devojka, a drugi put telohranitelj.

Decembra 2019. godine, čekajući u Centralnom zatvoru u Beogradu izručenje Crnoj Gori, zbog optužbi za dva pokušaja ubistva, u zadnji tren razotkrivena je zavera da se Vukotiću u hranu sipa smrtonosna doza otrova.

Naime, njegova tadašnja devojka, a sadašnja supruga, manekenka Dejana Živković, sa kojom je bio i uhapšen u Turskoj pod lažnim identitetom, i izručen Srbiji, presretnuta je 13. decembra u blizini CZ-a, u Bačvanskoj ulici.

Dejana Živković, Vukotićeva devojka Foto: Tviter

Četvorica muškaraca, u uniformama kriminalističke policije, zatražili su od nje da im pokaže šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću.

Tog dana nije mu nosila hranu, već garderobu.

To joj je sve, međutim, bilo sumnjivo, pa je odmah alarmirala policiju, koja je lažne kolege uhapsila u jednom vozilu.

Kod njih su pronađeni pištolji, prsluci sa natpisom UKP, policijska značka, ali i tečnost za koju je utvrđeno da je natrijum-cijanid.

Četvorici uhapšenih trenutno se pred Višim sudom u Beogradu sudi za pokušaj ubistva Vukotića.

Vukotićevi najbliži saradnici ubijeni u Atini Printscreen/Youtube

Ubrzo posle ovog incidenta, Jovan je u najvećoj tajnosti izručen Crnoj Gori. Antiteroristička jedinica srpske policije helikopterom ga je prebacila do Žabljaka, gde su ga preuzeli pripadnici Posebne jedinice crnogorske policije, a navodno je organizovan i lažni eskort, kako se ne bi znalo koja ekipa ga sprovodi.

Iz službenog kombija u Spužu specijalci su ga sproveli štiteći ga telima.
Nakon što je u crnogorskom zatvoru boravio pod neviđenim bezbednosnim merama, Vukotić je pušten iz pritvora, da bi se krajem oktobra prošle godine oglasio, tvrdeći da ga tamošnja policija namešta za odstrel.

-Svoj život više nikome neću prepuštati u ruke. Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi, i oba puta policija hoće da me privede, pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom – rekao je „Vijestima“ tada Vukotić.

Vođe kavčana Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer foto: Printscreen

Oktobra prošle godine, kotorska policija zaustavila je Vukotića u saobraćaju, pretresla mu vozilo, a zatim mu naložila da se odmah javi u policijsku stanicu, što je on odbio, tražeći da mu uruče poziv.

Nakon sat vremena čekanja, poziv mu je uručen i on je otišao u policiju, ispred koje je njegov telohranitelj Dragoljub Ćetković razoružao Nikšićanina Petra Mujovića (19).

– Uhvatio sam ga, sa metkom u cevi pištolja – izviknuo je Ćetković.
Vukotić je upitao koga, a ovaj je objasnio da ih je taj Mujović, pratio sve vreme, čak i onih skoro sat dok su čekali poziv za saslušanje.

Pročitajte još

Petar Mujović tada je uhapšen i policiji je priznao da je Vukotića pratio deset dana, čekajući povoljan trenutak da ga ubije, te da je za ovo ubistvo trebalo da dobije pola miliona evra od „kavčana.“

U međuvremenu, Vukotić je oslobođen optužbi da je učestvovao u pripremi više ubistava, a pre neki dan odbačena je njegova krivična prijava protiv pripadnika kotorske policije.

Tužilaštvo je navelo da nema dokaza da su ga 22. oktobra prošle godine policajci izložili opasnosti prilikom privođenja na informativni razgovor.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike