Plaćeni ubica u mađarskom zatvoru čeka presudu za svirepo ubistvo na Banovom brdu

06.07.2021

18:00 >> 06:27

0

Autor: j.jovanovic

Zakazane završne reči za ubistvo Nebojše Markovića, optuženom Čabi Deru sudi se za još dva ubistva

Plaćeni ubica u mađarskom zatvoru čeka presudu za svirepo ubistvo na Banovom brdu
Copyright Čaba Der/ Printscreen /Youtube

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se održe završne reči na suđenju Čabi Deru i Alenu Cigleru, povodom optužbi da su kao saizvršioci ubili Nebojšu Markovića na Banovom brdu 5. januara 2019. godine.

Nakon završnih reči tužilaštva, okrivljenih i njihovih advokata, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Printscreen/YouTube

Inače, Čabi Deru se sudi u odsustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde se protiv njega vodi postupak za dva ubistva 2018. godine, a pred beogradskim sudom ga zastupa advokat koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Takođe, zbog ubistva mađarskog biznismena, kao i još jednog ubistva u Amsterdamu, Der je u Budimpešti prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor, dok se Cigler nalazi u pritvoru u Beogradu.

Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je usred dana upucan u garaži Tržnog centra „Ušće” na Novom Beogradu.

Čaba Der i ubijeni Nebojša Marković Foto: ATA Images/Printscreen/ Facebook

Osim toga, Šarac je ranije ispitan kao svedok u istrazi, a za njegovo ubistvo osumnjičen je Lazar Ilić, koji je nedavno uhapšen u Budvi zbog sumnje da je planirao likvidaciju jednog lokalca.

Kontroverzna biografija

Čaba Der (38), iz Čantavira kod Subotice, ušao je u svet kriminala kao sitan lopov, a s vremenom je postao plaćeni ubica. On je 2004. godine usmrtio Branislava Jelačića iz pištolja u Novom Sadu u kafani na Trgu mladenaca, pred gostima, a zatim sa lica mesta pobegao biciklom.

Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je sada već pokojnog Vojislava Škrbić,a a zatim i Čabu Dera, nakon nekoliko sedmica.

Čaba Der Foto: printscreen/ hirtv. hu

Prilikom ubistva on je bio maskiran, a kada je bežao pao je sa bicikla i udario u parkirani automobil.

Tada su izolovane mikročestice, koje su se poklopile sa pocepanim trenerkama pronađenim kod Škrbića.

Osuđen na 15 godina

Nakon što je tadašnji Vrhovni sud Srbije dva puta ukidao presude, a suđenje kretalo iz početka, sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put je izrečena presuda za ubistvo iz 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu „Marina” u centru grada.

Čaba Der je tada označen kao ubica Branislava Jelačića i osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić je osuđen na 11 godina jer ga je postakao na ubistvo.

Pročitajte još

U obe presude tada je navedeno da je Der te večeri prišao Jelačiću, izvadio pištolj iz plave kese i ispalio u njega četiri hica.

Čaba Der je u odbrani naveo da ga je Jelačić angažovao da „odradi neki posao”. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao da ga isplati i čak je počeo da mu preti.

Iz straha za sopstvenu bezbednost, rekao je, odlučio je da ga ubije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike