Uskoro presuda za surovo ubistvo na Banovom brdu: Još 40 godina u krvavoj biografiji plaćenog ubice?

07.07.2021

17:00 >> 07:32

0

Autor: j.jovanovic

Ovaj zločin su snimile kamere, a dogodio se 5. januara 2019. godine na Banovom brdu, dok je pokojni Marković pokušao da ubaci dečja kolica u automobil

Uskoro presuda za surovo ubistvo na Banovom brdu: Još 40 godina u krvavoj biografiji plaćenog ubice?
Copyright 24sedam/ MUP/promo/Printscreen/ hirtv. hu

Više javno tužilašvo u Beogradu zatražilo je danas u završnoj reči da sud plaćenog ubicu Čabu Dera osudi na 40 godina zatvora zbog ubistva Nebojše Markovića, a Alanu Cigleru, kao njegovom saučesniku, izrekne kaznu od 30 do 40 godina zatvora.

Ovaj zločin su snimile kamere, a dogodio se 5. januara 2019. godine na Banovom brdu, dok je pokojni Marković pokušao da ubaci dečja kolica u automobil.

Pročitajte još

Deru se sudi u odsustvu za saizvršilaštvo u Markovićevom ubistvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde čeka pravosudnu presudu za dva ubistva u Holandiji i Mađarskoj 2018. godine, za koje je osuđen na doživotni zatvor.

Zastupnici supruge ubijenog i njegovog brata saglasni su sa zahtevima tužilaštva, a zatražili su maksimalne kazne za obojicu okrivljenih, navodeći da su na podmukao i brutalan način lišili života Markovića.

Čaba Der u sudnici
Printsreen/RTL Klub

Branilac Alena Ciglera u završnoj reči je istakao da Cigler nije znao koje su bile Čabine namere, a zatim je citirao Derov iskaz.

– Nisam hteo da ga umešam, lagao sam ga. Hteo sam sa njim samo da se družim, on je zato krenuo sa mnom – pročitao je branilac.

Sud odbio da pročita Čabine reči, Cigler se izvinio

Takođe, sud je odbio da pročita završne reči koje je preko advokata Čaba Der poslao iz mađarskog zatvora, a Alen Cigler je iskoristio to pravo da poslednji put kaže nešto u svoju odbranu, te se izvinio porodici pokojnog zbog tragedije koja ih je zadesila.

– Želeo bih da izjavim izvinjenje porodici pokojnog i da mogu, lično bih im izjavio saučešće. Želim da kažem da se kunem da nisam znao da će se dogoditi ovakva tragedija. Ne želim da pričam o tome kako se lično osećam zbog toga – ovim rečima se Alen Cigler obratio sudu danas povodom iznošenja završnih reči.

Isto tako, Ciglerova odbrana je istakla da se Čaba Der ponašao prema njihovom klijentu kao da je vlasnik njegovog života.

Bio je ljubomoran

– Čaba Der je bio iznenađen Ciglerovom reakcijom, koji se uplašio kada je video pištolj. Der se ponašao kao da je gospodar njegovog života. Bio je ljubomoran na Ciglera, jer se promenio i zaposlio. Upleo ga je u ovo ubistvo na prevaru – kazao je Slobodan Ružić, Ciglerov advokat.

Alen Cigler i Čaba Der terete se za ubistvo Nebojše Markovića Printscreen

Ružić je u završnoj reči naveo i to da se pre ovog ubistva Cigler na neki način “smirio” kada je upoznao svoju sadašnju suprugu i zaposlio se u “Zeleninu” u Subotici.

Međutim, ponovo je krenuo u lošem pravcu.

Naglasio je da u svojoj karijeri nije doživeo da okrivljeni zaplače zbog celog procesa.

Ubice ne plaču

– On se rasplakao, što ja nisam video u svojoj karijeri, budući da ubice ne plaču za delo koje počine – kazao je on.

Podsetimo, Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj. Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno.

Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je usred dana upucan u garaži Tržnog centra “Ušće” na Novom Beogradu.

Profimedia/PrintscreenDer i Cigler se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Der je pre nepune tri godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva Branislava Jelačića 2004. godine.

Pročitajte još

Cigler je uhapšen u Subotici nedugo posle ubistva Markovića, a sumnja se da je on vozio automobil “punto” kojim se Der dovezao i pobegao sa mesta zločina. I on je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

Takođe, izricanje presude za ubistvo Nebojše Markovića zakazano je za sledeću nedelju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike