Šokantna izjava advokata: Čaba Der i Baka Coka na isti način overili žrtve!

06.07.2021

06:00 >> 17:29

0

Autor: j.jovanovic

Neumesno je poređenje sa baka Cokom, niti je pripremala ubistvo, niti je nabavila prigušivač

Šokantna izjava advokata: Čaba Der i Baka Coka na isti način overili žrtve!
Copyright 24sedam/Facebook/Printscreen/hirtv. hu

Pred Višim sudom u Beogradu, advokat Slobodan Ružić,  branilac Alena Ciglera opuženog za saizvršilaštvo u ubistvu na Banovm Brdu, šokirao je juče u završenim rečima prisutne u sudnici da su plaćeni ubica Čaba Der i Stojanka Stojanović, poznatija kao Baka Coka, na ideničan način likvidirali svoje žrtve.

Ovakva izjava izazvala je pometnju u sudnici Višeg suda u Beogradu.

– Nije dokazano da je moj klijent počinio teško ubistvo u saizvršilaštvu. U mom drugom predmetu, reč je o primeru baka Coke, koja je iz cegera na sred ulice izvadila pištolj, pucala, ubila žrtvu na sred ulice, vratila pištolj u torbu i otišla. Ona nije optužena za teško ubisto, a nema razlike u načinu izvršenja kod Čabe i kod baka Coke, a isto tužilaštvo je različito kvalifikovalo krivična dela – istakao je Ružić.

Pročitajte još

Podsetimo, baka Coka se ubila u decembru prošle godine, a sudilo joj se zbog sumnje da je u septembru 2018. godine iz pištolja ubila investitora,  čiju je porodicu zastupao upravo Slobodan Ružić.

Ubistvo investitora snimile kamere Foto: Printscreen Youtube

Na ovakvo poređenje, reagovao je advokat Marko Lazović, koji zastupa Slavišu Maarkovića, brata od ubijenog Nebojše Markovića.

– Neumesno je poređenje sa baka Cokom, niti je ona pripremala ubistvo, niti je koristila prigušivač, niti je kupila kola za izvršenje krivičnog dela kao Čaba Der. Žrtvu je poznavala, maltretirao ju je – kazao je Lazović.

– Nisam u karijeri izjavio ništa neumesno. Citirao sam, zato što je identično ubistvo, a kolega se informiše iz medija, što je nedopustivo – iznervirano je istakao Ružić.

Predhodno, tužilaštvo je predložilo da i Čaba Der i Alen Cigler budu proglašeni krivim i osuđeni na najstrožiju kaznu od 40 godina zatvora, koja je u to vreme važila za krivično delo teško ubistvo.

24sedam/ MUP/promo/Printscreen/ hirtv. hu

Podsetimo, Marković je likvidiran dok je ispred kuće na Banovom stavljao u gepek dečja kolica. Kako se vidi na snimku, Der je istrčao iz auta koji je kupio za ovu svrhu, a koji je vozio Cigler, i sa osmehom na licu ga brutalno ubio, a potom se vratio u automobil.

Čaba Der je u Mađarskoj osuđen na doživotni zatvor i pred sudom u Beogradu mu se sudi u odsustvu.

Alen Cigler obratio se juče porodici ubijenog Markovića.

Pročitajte još

– Hteo bih da se izvinim porodici, želeo bih i lično da im izjavim saučešće. Kunem se da nisam znao da će se dogoditi ova tragedija – rekao je Cigler.

Za 13. jul zakazano je izricanje prvostepene presude za Markovićevo ubistvo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike