Nastavak suđenja u Nišu: Vozač koji je usmrtio Jovanu u sud doveden sa lancima! Odbrana se poziva na jedan detalj!

09.07.2021

11:26 >> 14:56

0

Autor: j.jovanovic

Zamenica tužioca je prethodno rekla da je protiv Gigića podignuta optužnica jer je u alkoholisanom stanju sa 1,38 promila alkohola u krvi prošao na crveno

Nastavak suđenja u Nišu: Vozač koji je usmrtio Jovanu u sud doveden sa lancima! Odbrana se poziva na jedan detalj!
Copyright Mladen Gigić/Facebook

Mladen Gigić (20) – koji je na raskrsnici 21. novembra prošle godine oko 00.30 usmrtio arhitektu Jovanu Petković (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana, kada je svojim vozilom “golf 5” prošao na crveno svetlo i udario u njen BMW s bočne strane – prihvatio je danas u Višem sudu u Nišu svoju krivicu rečima: “Priznajem, kriv sam.”

On je već osam meseci u pritvoru, a u sud je doveden s lancima na nogama.

Pročitajte još:

Zamenica tužioca je prethodno rekla da je protiv Gigića podignuta optužnica jer je u alkoholisanom stanju, sa 1,38 promila alkohola u krvi, prošao na crveno svetlo raskrsnicu kod pijace “Boško Buha”, odnosno Bulevarom Nemanjića, kao i da je istragom utvrđeno da je automobil u trenutku udarca išao 101 kilometar na sat.

– Iz pravca ulice Pariske komune na zeleno svetlo je prolazila poginula Jovana Petković, tako da je okrivljeni udario u nju s bočne strane i zadao joj niz preloma karlice butne kosti i povreda plućne maramice, od čega je 29. novembra preminula u Univerzitetskom kliničkom centru – rekla je tužiteljka.

Gigić je, inače, te večeri vozio majčin auto. On je izrazio duboko saučešće porodici Petković na sudu rekavši da mu je mnogo žao što se ugasio jedan mladi život.

Njegov advokat Milan Zelen je zatražio veštačenje “golfa”, a rekao je da je kočioni sistem bio te kobne noći u kvaru, jer je nedostajalo ulje u kočnicama.

– Pri prvoj izjavi u tužilaštvu bio sam u šoku, a pošto sam dugo u pritvoru, setio sam se nekih pojedinosti. Otišao sam na rođendan taksijem, a kući me je vratio brat od A. T. Onda sam seo u “golf” iz Pasterove ulice, gde stanujem. Krenuo sam preko naselja Trošarina, kod vojne bolnice, i na svim tim mestima prošao sam nekoliko semafora koje sam ispoštovao, stajao na crveno i prolazio na zeleno. Kada sam prilazio raskrsnici gde se dogodila nesreća, na 40 metara sam video da je crveno svetlo i polako počeo da gazim kočnicu, ali auto, umesto da počne da usporava, nekako je ubrzavao. Onda sam jako pritisnuo kočnicu i noga mi je propala do patosa. Nakon toga se ničega više ne sećam, jer sam izgubio svest – rekao je Gigić pred sudskim većem.

Njegov advokat je zatražio da auto veštači Mašinski fakultet u Beogradu, a od suda da se Gigić brani sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, uz stalni nadzor. Gigić se, inače, na sudu tereti za teško delo protiv bezbednosti u saobraćaju, za šta je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Otac Jovane Petković, Slaviša, i danas je podjednako skrhan zbog smrti svoje kćeri, za koju kaže da je tek progledala u život. Bio joj je obezbeđen posao, imala je momka, radovala se životu…

– Suđenje neće da vrati moju ćerku, ali hoću da to suđenje bude pošteno, da ne bude nikakvih mućki, da se ne zavlači sve pod tepih. Vidim da je onaj momak koji je usmrtio dečaka i Nišliju dobio sedam godina zatvora, a nije bio pijan. U ovoj tragediji za celu našu porodicu je bar sve jasno – rekao je za “Kurir” Jovanin otac Slaviša uoči početka suđenja.

Skrhani otac kaže da se porodica nadala do poslednjeg trenutka da će Jovana dobiti bitku za život.

– Obilazili smo manastire, crkve… Molili se za njen spas, ali nismo uspeli. Ono što nam je sada ostalo jeste da se izborimo za pravdu za našu ćerku. Postoje očevici i kamere koje će dokazati da je naša ćerka nevina žrtva. Tražimo najstrožu kaznu za njega, kako nijedno drugo dete ne bi na ovakav način nastradalo. Ceo život je bio pred našom Jovanom, 11. septembra je odbranila master rad na niškom Građevinsko-arhitektonskom fakultetu. Čekao ju je posao u Beču i trebalo je da nam se pridruži, jer mi godinama živimo u Austriji – ispričao je ranije za “Kurir” ovaj otac.

Pročitajte još:

Jovanin otac je rekao ranije da je porodica vozača pokušala da kontaktira sa njim, ali da nije bio u stanju da sa njima razgovara. Jovana je te večeri bila sa drugaricom koju je odvezla kući, da bi nakon toga na raskrsnici zadobila povrede u nesreći od kojih je preminula.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike