Krivična prijava biće odbačena: Dečak neće odgovarati za tragediju na bazenu

09.07.2021

13:20

0

Autor: Nikola A.

Olimpijski bazen bio zatvoren za posetioce zbog priprema za kupališnu sezonu

Krivična prijava biće odbačena: Dečak neće odgovarati za tragediju na bazenu
Copyright Bazen, ilustracija/Pixabay

Istraga o tragediji koja se dogodila 13. juna na gradskom bazenu u Odžacima u kojoj se utopio desetogodišnji B.P. još traje.

Kako je rečeno u Višem javnom tužilaštvu u Somboru, krivična prijava protiv osmogodišnjaka, za koga se sumnja da je dve godine starijeg dečaka gurnuo u bazen, biće odbačena, jer je reč o detetu koje zakon ne prepoznaje kao učinioca krivičnog dela i zbog godina ne može krivično da odgovara. Zato je sada sva dokumentacija oko tragedije na bazenu, odnosno organizacijom njegovog rada, čuvarskom službom i obezbeđenjem, iz Višeg, prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, koje će nastaviti predistražni postupak, kako bi se utvrdilo da li postoji eventualna odgovornost uprave gradskog bazena u Odžacima, pišu Novosti.

Pročitajte još:

– Sledi dalji rad i prikupljanje obaveštenja – rečeno listu je u somborskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Zasad je poznato da se tragedija dogodila 13. juna u popodnevnim satima kada je Olimpijski bazen bio zatvoren za posetioce zbog priprema za kupališnu sezonu. Kapija je bila zaključana, a okolo se nalazi žičana ograda visoka nešto više od dva metra. I dalje se utvrđuje kako su dvojica dečaka i pored toga uspela da uđu.

Pretpostavlja se da su mališani, koji su se prethodno igrali na obližnjem sportskom terenu, neopaženo ušli, iskoristivši trenutak kada je čuvar, inače gluvonema osoba, otišao u toalet. Jedna od pretpostavki je da su se provukli ispod metalne ograde, izdignute od tla na ulazu u bazen, a ne isključuje se mogućnost da su nekako uspeli da preskoče žičanu ogradu visoku 2,20 metara, prenose “Novosti”.

Telo desetogodišnjeg dečaka, koji je završavao drugi razred odžačke Osnovne škole “Branko Radičević”, na dnu Olimpijskog bazena pronađeno je nešto posle 22 sata, a njegov otac je prethodno policiji prijavio nestanak deteta, pa se krenulo u potragu za njim.

– Dok se na bazenu odigravala drama, na igralištu pored je bilo nekoliko mladića, i da ih je osmogodišnjak pozvao u pomoć, verovatno bi B. P. bio spasen – navodi izvor.

– Dete se, očigledno, uspaničilo i pobeglo odatle, ne rekavši nikome šta se desilo.

Pročitajte još:

Snimci sa video-nadzora sa bazena se nalaze u sudskim spisima, i na njima se, kako piše list, vidi da je desetogodišeg B. P. u vodu gurnuo dečak koji je bio sa njim. U dosadašnjem predistražnom postupku je utvrđeno da je bazen bio propisno zaključan i da se oko njega nalazi ograda viša od dva metra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike