Pukijevom ocu pokazali sliku živog Aleksandra sa oblepljenim ustima: Govorio je da mu je Velja brat! (VIDEO)

15.08.2021

15:13 >> 12:03

0

Autor: Lj. Keković

Gligorijević se radovao kad je Belivuk oslobođen za ubistvo Vlastimira Đorđevića

Pukijevom ocu pokazali sliku živog Aleksandra sa oblepljenim ustima: Govorio je da mu je Velja brat! (VIDEO)
Copyright Mirko Gligorijević 24sedam/Goran Sivački

Mirko Gligorijević, otac Aleksandra Gligorijevića Pukija (34) iz Odžaka za koga se sumnja da ga je ubio Veljko Belivuk (36) zvani Velja nevolja i njegova kriminalna ekipa, danas je u Tužilaštvu za organizovani kriminal pozvan na identifikaciju, na kojoj su mu pokazali sinovu fotografiju dok je još bio živ.

– U tužilaštvu su mi pokazali sliku glave svog sina sa crnom trakom preko usta. Aleksandar je bio živ na slici. Njegov DNK nije nađen, a ja sam još pre pola godine meseci dao svoj uzorak – rekao je Mirko za 24 sedam.

Pročitajte još

Kaže da posle današnje posete Tužilaštvu I dalje ima nadu da mu je sin živ i da je samo sklonjen negde. Sa Veljkom Belivukom bio je u dobrim odnosima, čak se i radovao je kad je Velja oslobođen za ubistvo na šinama.

M.M./ATAImages

Kako je njegov otac ispričao, ne zna šta je moglo da krene po zlu.

-Supruga mi ne jede tri dana. Inače Aleksandar ima ćerku od 13 godina, koja stalno pita za oca. Mi ne znamo šta još da kažemo, dete čita novine vidi svašta. Nisam mogao sinu da zabranim da bude navijač, voleo je to. Poslednji puta sam ga video 3. maja, ali mi nije delovao zabrinuto. On nama o navijačima i tome nikad nije pričao. ipak, imam nadu da će se moj sin vratiti – rekao je utučeni otac.

Aleksandrov otac u Tužilaštvu za organizovani kriminal se zadržao nešto više od 2 sata, ali je rekao da je samo gledao fotografije.

– Nisu mi rekli da imaju trag da je Aleksandar ubijen – dodao je Mirko.

Aleksandar Gligorijević kao član navijačke grupe “Principi” zaklinjao na vernost Veljku Belivuku, na sumnja se da je ubijen i samleven u mašini za meso u kući strave u Ritopeku jer je Nevolja sumnjao da kuje zaveru da bi njega i Marka Miljkovića likvidirao snajperom.

Milan Ljepoja Printscreen

Belivuk i Miljković su na prevaru namamili Gligorijevića da oko 12 sati dođe na sastanak sa Markom Budimirom u jedan kafić u Beton-hali. Posle izvesnog vremena Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba.

Osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su Gligorijevićevu odeću isekli I stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu.

Prostoriju u kojoj je zločin izvršen posuli su različitim hemijskim sredstvima da bi uništili tragove navode iz tužilaštva.

U tužilaštvo je danas iz istog razloga bila pozvana i Milena Ljepoja, sestra pink pantera Milana Ljepoje iz Niša kome se svaki trag mu izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil.

Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu.

Veljko Belivuk YouTube/Printscreen

Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

Takođe, na identifikaciju je povazana i porodica nestalog Lazara Vukićevića (31), navijača Crvene zvezde koji je nestao još prošle godine 16. oktobra, a kako se sumnja i on je jedan od desetina mladića koji su se našli na “crnom spisku” ekipe Veljka Belivuka, zvanog Velje Nevolje.

Pročitajte još

Naime, Vukićević je prošle godine poslednji put lociran na Banovom brdu, od kada mu se gubi svaki mogući trag.

Veljko Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe sumnjiče se za pet ubistava.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike