Protiv poznatog zlatara podignuta optužnica: Tereti se da je prodavao nakit koji je dobio od pripadnika zemunskog klana!

14.07.2021

15:39 >> 17:18

0

Autor: j.jovanovic

Maskirani pljačkaši tada su presreli Nikolićevog sina u Ulici Vojislava Ilića, jedan je u njega uperio automatsku pušku, drugi pištolj, a rekli su mu da i

Protiv poznatog zlatara podignuta optužnica: Tereti se da je prodavao nakit koji je dobio od pripadnika zemunskog klana!
Copyright Pixabay/JamesDeMers

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv poznatog vlasnika zlatara u Beogradu Nenada Nikolića zbog sumnje da je stekao imovinu za koju je znao da potiče od kriminala.

Na optužnici su i Dušan Nikolić i Nemanja Nikolić, a prema saznanjima medija pred organima gonjenja je i nekadašnji pripadnik ozloglašenog Zemunskog klana Slađan Konstantinović koji je osumnjičen da je izvršio prenos imovine koja se stečena kriminalnim aktivnostima, prenosi Republika.

Pročitajte još:

Podsetimo, inspektori SBPOK uhapsili su Nikolića nakon što je izvršen pretres njegovog stana u kome su nađeni satovi i druge dragocenosti vredne pola miliona evra. Prema dostupnim informacijama veruje se da mu je to “blago” upravo prodao Konstantinović.

Takođe, u stanu Nikolića nađeno sedam kilograma zlatnog nakita, 25 kilograma srebra, dukati, biseri, drago kamenje i skupoceni satovi. Deo zlata i srebra bio je pretopljen pa se nikada nije utvrdilo poreklo.

Nikolić je pre izvesnog vremena dao nesvakidašnji oglas u kojem je nudio 30.000 evra za informaciju o lopovima koji su mu ukrali sedam poluga zlata vrednih 300.000 evra!

Maskirani pljačkaši tada su presreli Nikolićevog sina u Ulici Vojislava Ilića, jedan je u njega uperio automatsku pušku, drugi pištolj, a rekli su mu da im preda ranac što je i uradio.

Pročitajte još:

Unutra je bilo sedam poluga zlata. Iako je kasnije nudio novac za informacije o lopovima, prema pisanju medija, policija nije isključivala mogućnost da je pljačka fingirana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike