Valjevka protiv Teodosićevog brata podnosi još jednu tužbu: "Govorio joj je da je pijan i da se neće ponoviti"

15.07.2021

17:29

0

Sem krivične za napastvovanje, Jovanu Teodosiću sledi i prijava za protivpravni otkaz Valjevki I. R. (43)

Valjevka protiv Teodosićevog brata podnosi još jednu tužbu: "Govorio joj je da je pijan i da se neće ponoviti"
Copyright Jovan Teodosić, Antonio Ahel/ATAImages.

Sem krivične za napastvovanje, Jovanu Teodosiću sledi i prijava za protivpravni otkaz Valjevki I. R. (43) koja ga je prethodno optužila za pokušaj silovanja, najavljuje njen advokat. U međuvremenu, čeka se da tužilaštvo naloži ispitivanje navoda Valjevke koja po privatnoj prijavi tereti rođenog brata poznatog košarkaša.

Više tužilaštvo u Valjevu, nakon što je primilo krivičnu prijavu I. R. za pokušaj silovanja protiv Jovana Teodosića (36), direktora hotela “Crni vrh” na Divčibarama i rođenog brata kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Miloša Teodosića, treba da naloži predistražne radnje i prikupljanje informacija, ali taj nalog policiji, kako se saznaje, još nije upućen.

U sklopu predistražnih radnji, treba da bude saslušan Teodosić, potencijalni svedoci, ali i sama oštećena, kojoj je Više tužilaštvo dodelilo status posebno osetljivog svedoka.

Podsećamo, I. R. u svojoj krivičnoj prijavi Teodosića optužuje da ju je napastvovao 4. decembra 2019. godine u njenoj hotelskoj sobi, gde se nalazila na radu, pre svečanog otvaranja hotela koje je usledilo 18 dana kasnije.

Antonio Ahel/ATAImages.

Pravni zastupnik I. R. beogradski advokat Dragoslav Ljubičanović potvrđuje da je to bio jedini slučaj pokušaja napastvovanja njegove klijentkinje i da se nešto slično, nakon te noći, više nije ponavilo, piše “Blic”.

– On se nakon toga njoj čak i izvinjavao i pričao kako je bio pijan, kako nije znao šta radi i kako to nije bio on, te je molio da ne daje otkaz i da se tako nešto više neće ponoviti. Zaista, nakon tog slučaja, on spram moje klijentkinje nije učinio ništa što se može formulisati krivično-pravno, čak ni neku insinuaciju – kaže Ljubičanović.

Podsetimo, u krivičnoj prijavi, pored ostalog se navodi da je Jovan Teodosić oko 2 sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine u hotelu “Crni vrh” na Divčibarima u sobi u kojoj je oštećena u to vreme, tokom probnog rada hotela živela, pokušao da je obljubi upotebom sile i pretnje da će ugroziti njen telesni integritet.

Pexels/Karolina-Grabowska

Nakon toga pokušaja, on je, kako se navodi u prijavi, oštećenoj rekao da će to činiti svake noći. Zbog toga, kako se navodi u prijavi, nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, koji se “prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao siledžija”.

Nakon što su Višem tužilaštvu podneli prijavu, advokat kaže da još nisu dobili poziv da I. R. da izjavu, sada u svojstvu oštećene u postupku.

– Pretpostavljam da će narednih dana tužilaštvo ekspeditovati zahtev policiji za sprovođenje svih potrebnih radnji, što mislim da je, u smislu protoka vremena, greška, jer je u ovoj situaciji tužilaštvo trebalo odmah da reaguje i naloži saslušanje prijavljenog. Jednostavno, on je direktor hotela, potencijalni svedoci su njegovi zaposleni, mesto izvršenja je hotel i sredstva izvršenja nalaze se tamo. Ako se čeka, položaj odbrane je znatno olakšan, jer je prijavljeni već možda razgovarao sa svedocima. Naravno, ovo su samo moje pretpostavke, ne mora da znači da će se bilo šta od toga desiti – naglašava Ljubičanović.

Pravni zastupnik I. R. za “Blic” otkriva da će sledeće nedelje pokrenuti još jedan postupak protiv Teodosića, ovoga puta u smislu poslodavca njegove klijentkinje koja je prošlog meseca, kao zaposlena u računovodstvu hotela, dobila otkaz.

– Koliko u ponedeljak podneću tužbu za poništaj otkaza, kao i krivičnu prijavu za falsifikovanje blanko dokumenta na kojem joj je otkaz napisan, a koji joj je uručen uz ugovor o radu – objašnjava naš sagovornik.

Sam Jovan Teodosić nije odgovorio na poruku “Blica”, ali je, kako saznajemo, odmah nakon saznanja da je protiv njega podneta krivična prijava angažovao advokata. Po informacijama iz krugova bliskih njemu, on se neće oglašavati.

– Porodici i prijateljima je kratko rekao da navodi protiv njega nisu istiniti i da će se to dokazati pred nadležnim pravosudnim organima – dodaju naši sagovornici.

Pročitajte još:

U hotelu o slučaju ćute

Ni u hotelu “Crni vrh” nisu bili raspoloženi za priču, s obzirom na to da se mogu nalaziti na listi potencijalnih svedoka. Kratko izjavljuju da nisu upoznati sa slučajem i da, koliko im je poznato, između direktora i I. R, dok je bila angažovana na svom radnom mestu, “nije bilo problema ili incidentnih situacija”.

Luksuzni hotel “Crni vrh” na Divčibarama posluje u sklopu beogradskog preduzeća “Sport Agent d.o.o.”, čiji su vlasnici braća Teodosić, koji su pre izgradnje ovog objekta od Grada Valjeva kupili zemljište nekadašnjeg auto-kampa “Breza” i na tom mestu podigli hotel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike